Новини податкової: Міндоходівці Сумщини упередили незаконний експорт сільгосппродукції на 14 мільйонів гривень

ВС 19 июля 2013 в 13:30
Працівники Головного управління Міндоходів у Сумській області викрили масштабну  тіньову схему ухилення від оподаткування при експортних операціях з сільгосппродукцією та упередили незаконне вивезення пух-пера до Росії та країн Європи на суму близько 14 мільйонів гривень.
Щоб запобігти багатомільйонним втратам бюджету при експортних операціях, працівники сумського управління Міндоходів  ретельно дослідили діяльність суб’єктів господарювання, що працюють у сфері зовнішньої економіки та належать до так званої групи ризику.
За результати аналізу вантажно-митних декларацій  оперативники виявили групу пов’язаних між собою осіб – керівників сумського підприємства (ТОВ «О») та підконтрольних їм приватних підприємців, які застосовували тіньові схеми мінімізації податків при вивезенні пух-пера до Польщі, Росії та Німеччини за заниженими (майже у 5 разів) цінами. Фактично впродовж 2010-2012 років підприємством експортовано продукції на суму понад 50 мільйонів гривень, тоді як за офіційними даними обсяг експортних операцій не перевищив 10 мільйонів гривень.
Окрім того, встановлено, що продукція закуповувалась у місцевого населення, а за документами постачальниками  значились приватні підприємці-єдинщики. Це дозволяло експортерам уникали сплати податку на доходів фізичних осіб.
Перекручені дані з підроблених актів закупівлі сільгосппродукції посадові особи підприємства враховували при складанні податкових декларацій, що призвело до несплати 8,1 млн. гривень податку на прибуток до бюджету. 
За фактом ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах (ст.212 ч.3 Кримінального кодексу України) слідчими управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Сумській області розпочато кримінальне провадження.
З метою відшкодування нанесених збитків слідчими під час обшуку виявлено та вилучено з оптових складів  близько 140 тонн пухо-пір’євої суміші вартістю 14 млн. грн., що готувалась до вивозу за межі України за тіньовими схемами.
0
Комментариев
0
Просмотров
959
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.