Новини НБУ: Платіжні системи мають важливе значення для проведення НБУ монетарної політики

ВС 30 мая 2013 в 13:30
В останні роки в Україні, як і в усьому світі, швидко зростає ринок платіжних систем і розрахунків. Платіжні системи відіграють вирішальну роль в успішному функціонуванні фінансової системи країни. Зокрема, вони мають важливе значення для проведення Національним банком України монетарної політики. Таку думку під час  міжнародної конференції “Платіжний форум” 28 травня 2013 року висловив заступник Голови Національного банку України Валерій Прохоренко.
“Через окремі платіжні системи проходять значні грошові потоки. Завданням центрального банку в цих умовах є виявлення та попередження проявів ризиків у платіжних системах для уникнення негативного їх впливу на стабільність фінансової системи і довіру суспільства до грошей”, – зазначив Валерій Прохоренко, наголосивши, що розроблений Національним банком України законопроект про внесення  змін до Закону України “Про платіжні системи та переказ коштів в Україні”, який був прийнятий в остаточній редакції Верховною Радою України у 2012 році, спрямований саме на виконання трьох основних завдань: забезпечення фінансової незалежності та безпеки платіжної системи України, розвиток електронних платежів в Україні та захист прав споживачів на ринку платіжних послуг.
“Унесення змін до законодавчих актів України дозволило вдосконалити правові засади у сфері безготівкових розрахунків, запровадити єдиний підхід до державного регулювання діяльності платіжних систем в Україні, а також підвищити рівень економічної безпеки країни та громадян – користувачів платіжних систем, – сказав заступник Голови Національного банку України. – Прийняття Закону також має сприяти збільшенню частки безготівкових розрахунків та зменшенню витрат держави та бізнесу на підтримку готівкового обігу”.
Нагадаємо, що на сьогодні в Україні функціонує близько 20 платіжних систем, створених резидентами, і 30 міжнародних платіжних систем, створених нерезидентами.
0
Комментариев
0
Просмотров
743
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.