Новини НБУ: членом Правління НБУ призначено Олександра Дубихвоста

ВС 17 мая 2013 в 10:00
15 травня 2013 року згідно з наказом Національного банку України членом Правління Національного банку України призначено директора Департаменту з управління валютним резервом та здійснення операцій на відкритому ринку Національного банку України Олександра Дубихвоста.

"Для мене це призначення – величезний кредит довіри, який я з усією відповідальністю маю намір виправдати", – зазначив він.
Олександр Дубихвіст народився 12 лютого 1973 року в м. Дніпропетровську. Здобув дві вищі освіти, зокрема в 2001 р. закінчив Харківський національний університет ім. В. Н. Каразіна за спеціальністю "Фінанси та кредит", здобувши кваліфікацію економіста.
З 1998 року Олександр Дубихвіст працював у банках України, у тому числі головою правління ЗАТ "ІНВЕСТ-КРЕДИТ БАНК", заступником, першим заступником голови правління ВАТ "БТА Банк", головою правління ПАТ "Терра Банк". З 2010 року – начальник управління ПАТ "Державний експортно-імпортний банк України".

У січні 2011 року Олександр Дубихвіст був призначений директором Департаменту з управління валютним резервом та здійснення операцій на відкритому ринку Національного банку України.

Довідково:
Відповідно до Закону України "Про Національний банк України" Правління Національного банку України складається з одинадцяти осіб: Голови Національного банку, заступників Голови Національного банку та керівників структурних підрозділів Національного банку, що забезпечують виконання Національним банком основної функції.
Перелік структурних підрозділів, що забезпечують виконання Національним банком України основної функції, керівники яких за посадою входять до складу Правління Національного банку України, визначається Головою Національного банку України.
Згідно з Основними засадами грошово-кредитної політики Правління Національного банку України за допомогою відповідних монетарних інструментів та інших засобів банківського регулювання забезпечує реалізацію грошово-кредитної політики, організовує виконання інших функцій відповідно до статей 6 і 7 Закону України "Про Національний банк України" та здійснює управління діяльністю Національного банку.
Правління Національного банку України очолює Голова Національного банку України.
0
Комментариев
0
Просмотров
682
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.