Фокус-група – новий метод соціологічного дослідження Міндоходів

ВС 11 сентября 2013 в 16:30
Використання європейських методів спілкування з платниками податків – одне із головних пріоритетів у роботі Міністерства доходів і зборів України. Адже це невід’ємна вимога сучасності.

Днями у Державній податковій інспекції у м. Сумах було створено фокус-групу, головна мета якої полягає у попередньому виявленні  і прогнозуванні проблеми  задля подальшого дослідження. На сучасному етапі дуже важливо не просто «запустити» нову форму звітності в дію, а з початку випробувати застосування її на невеликої кількості фахівців та громадян, які до цього моменту не стикалися з нововведенням. Саме зараз можна наочно побачити проблеми людського фактору або ж технічні.

До складу робочої групи увійшли фізичні особи – підприємці, самозайняті особи та фахівці інспекції.

Перша робоча зустріч була присвячена пробному тестуванню із заповнення податкової декларації із використанням визначеного алгоритму.

Запрошеним підприємцям було запропоновано самостійно заповнити декларацію у електронному вигляді і проаналізувати складність процесу. Задля оцінювання процедури було запропоновано ряд питань, на які присутні мали відповісти.

За результатами проведення тестування, групою зроблено висновок, що запропонована програма не складна для використання, зрозуміла і додаткових роз’яснень при заповненні не потребує.

А головне  здобуття проведенного заходу -  це отриманий досвід, який треба накопичувати. Адже проведення таких засідань створює максимально комфортні умови для суб’єктів господарювання і сприяє поглибленню ділових партнерських відносин між міндоходівцями та платниками податків.

Прес-служба ДПІ у м. Сумах ГУ Міндоходів у  Сумській області
0
Комментариев
0
Просмотров
1135
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.