За несплату податку можна опинитися у єдиному реєстрі досудових розслідувань

ВС 17 января 2013 в 17:33
За інформацією податкових міліціонерів обласного центру, громадянин Сум надавав послуги іноземним студентам з влаштування на навчання до одного з сумських вузів. Саме з цією метою на території сусідньої області та декількох іноземних держав зареєстрував підприємства на підставних осіб. Користуючись довіреністю, яку оформили на одному з підприємств, він протягом декількох років укладав угоди, підписував, подавав та одержував необхідні для цього документи, а також представляв інтереси підприємства у державному університеті.

Знайомство та роз’яснювальна робота з іноземцями здійснювалася за допомогою електронного відеозв’язку. Студентам організатор навчання пояснював, що до українського вишу їх направлятимуть іноземні компанії. Однак для оплати за навчання надавав зацікавленим особам реквізити своїх карткових рахунків, які відкрив у декількох комерційних банках України. У подальшому отримані від студентів кошти знімались готівкою та використовувались на розсуд організатора навчання, який не декларував доходи в податковій службі і податок з доходів фізичних осіб не сплачував. На рахунок  підприємства, яке нібито надавало послуги з влаштування на навчання, готівка також не перераховувалась, і до податкової служби подавались звіти про відсутність фінансово-господарської діяльності. Між тим кошти за навчання відраховувались чималі. Отриманий дохід громадянин повинен був задекларувати та сплатити податки. Проте мешканець м. Суми ухилився від сплати податку з доходів фізичних осіб на суму більше 2 мільйонів гривень.

Матеріали перевірки зі встановленими порушеннями направлено до слідчого відділу управління податкової міліції ДПС у Сумській області, де їх 16.01.2012 зареєстровано в єдиному реєстрі досудових розслідувань. Триває провадження по справі.
0
Комментариев
0
Просмотров
1148
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.