Виробництво цукра в Угроїдах є збитковим: там збудують зерносушильний комплекс

ВС 29 октября 2013 в 16:00
Виробництво цукру на Угроїдскому заводі, що в Краснопільському районі Сумської області, є збитковим. Тому на його базі збудують сучасний зерносушильний комплекс потужністю 70-80 тис. тонн зерна (у тому числі технічних культур). На цьому під час прес-конференції в «RegioNews-Суми» наголосив співзасновник ТОВ «УК.Аз. - Дружба» Афган САЛМАНОВ.

«Собівартість цукру, виробленого на заводі в Угроїдах, становить більше 7,8 грн., що робить виробництво цукру збитковим. Близько 20 років потужності заводу в Угроїдах не оновлювалися. Виробництво настільки застаріле, що його економічно невигідно відновлювати. Тим більше, що в непридатний стан прийшли навіть будівлі заводу», - повідомив Афган Салманов.

Наразі Україна рухається до підписання угоди про асоціацію з Європейським Союзом, що передбачає модернізацію виробництва. Спорудження сучасного зерносушильного комплексу вирішить проблеми з просушуванням та зберіганням зерна, яке має попит на світовому ринку, а також дозволить створити близько 200 нових робочих місць, повідомляє сайт RegioNews.Sumy.
0
Комментариев
0
Просмотров
577
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.