Сумські міндоходівці скоригували митну вартість товарів на додаткові 3,1 млн грн.

ВС 14 июня 2013 в 10:29
У ході операції «Держкордон-2013» працівниками Головного управління Міндоходів у Сумській області виявлено ряд фактів, спрямованих на мінімізацію платежів, які використовують підприємства області. Про це повідомив Олександр Семченко, начальник ГУ Міндоходів у Сумській області.

Зокрема, на митному посту «Суми-Центральний» Сумської митниці Міндоходів у ході проведення перевірочних заходів було встановлено, що деякі підприємства заявляють до митного оформлення імпортні декларації зі заниженою митною вартістю. Працівники спільних груп в рамках операції «Держкордон-2013» при вивченні декларації одного з імпортерів виявили таке заниження майже на 5 млн. грн. Економічний ефект від проведених  заходів склав майже 1 мільйон гривень.

Та невдовзі це ж підприємство знову заявило для митного оформлення 4 вантажно-митні декларації. І знову вдається до заниження митної вартості товарів. У подальшому Сумською митницею Міндоходів були винесені рішення про підняття митної вартості одного кілограму вантажу, що додало до державної скарбниці (сплата 20 відсотків ПДВ та 2 відсотків митних зборів) ще майже 2 млн. грн. податків та зборів.

Загалом з моменту об'єднання податкової і митної служб скориговано митну вартість товарів в 11 випадках. У грошовому вимірі це становить 3,1 млн грн., повідомляє пресс-служба ГУ Міндоходів Сумської області.
0
Комментариев
0
Просмотров
849
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.