Про розвиток добування торфу на Сумщині

ВС 17 февраля 2012 в 17:54
Перший заступник голови обласної ради Олег Бояринцев
В Сумській області збільшиться добування торфу.
Досягнуті домовленості з Державним концерном «Укрторф» про вкладення державних коштів у розвиток видобування та переробки торфу на Сумщині.

Як повідомив перший заступник голови обласної ради Олег Бояринцев, досягнуті домовленості з Державним концерном «Укрторф» про вкладення державних коштів у розвиток видобування та переробки торфу на Сумщині. За словами посадовця, такий вид палива, як торф може забезпечити зменшення споживання природного газу та витрат на опалення.

«Колись дешевий газ та можливість його практично безлімітного використання звели нанівець перспективу торфорозробок. Але часи змінилися, і ця галузь стала актуальною. Зараз готується обласна програма про переведення бюджетних закладів на опалення твердим паливом», - зазначає Олег Бояринцев.

Як приклад ефективності використання торфу при опаленні наводяться наступні розрахунки: вартість 1 тис. м3 природного газу становить для бюджетних установ близько 4700 грн., а вартість торфобрикетів, необхідних для заміщення цього газу, коштуватиме 1400 грн. Економія – 3400 грн. Це переконливо свідчить на користь використання місцевого палива при опаленні.

Для нашого регіону це можливість за рахунок власних ресурсів поступово відійти від дорогого газу, перейти на місцевий альтернативний дешевший вид палива, економити бюджетні кошти, які у вигляді оплата за газ виходили з області. Також, завдяки відновленню торфовидобувної та торфопереробної галузі будуть створені нові робочі місця, які дадуть змогу людям працювати, отримувати заробітну плату та поповнювати місцеві бюджети.

Значні поклади торфу знаходяться в Конотопському, Путивльському, Кролевецькому, Шосткинському та Глухівському районах.

ID
0
Комментариев
0
Просмотров
3496
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.