Партнерство з Асоціацією платників податків України

Сумской Бизнес Клуб
Андрей Пивень 17 ноября 2013 в 14:35
Зустріч з Андрієм Фролковим
Основу коштів держави складають податки, а це пенсії, освіта, лікування та утримання всіх державних структур. Здається, усе просто - заробляй та сплачуй обов’язкові платежі, визначені законодавством, але це далеко не завжди.
16.11.2013 Сумський Бізнес Клуб провів зустріч з Андрієм Фролковим - головою ради територіального відділення Асоціації платників податків України в Сумській області. Він  також є головою громадської ради при головному управлінні Міністерства доходів і зборів в Сумській області, членом колегії та першим віце-президентом Українського союзу промисловців і підприємців у Сумській області.
Асоціація платників податків України - потужна організація, що налічує понад 7000 членів (http://appu.org.ua). Основними завданнями асоціації є:
- захист законних прав платників податків, підвищення рівня їх знань з метою сприяння добровільній і своєчасній сплаті податків, підвищення соціального престижу українського платника податків;
- представлення інтересів платників податків в органах державної влади, управління та місцевого самоврядування при формуванні та реалізації державної податкової й економічної політики;
- сприяння створенню необхідних правових та соціальних умов для залучення до підприємницької діяльності та створення робочих місць для таких категорій населення як жінки, молодь, звільнені у запас військовослужбовці, безробітні, тощо.
Податкові структури України шукають ефективні форми розвитку, але залишається ще багато складних проблем, які буває важко подолати підприємству на самоті. Тож асоціація допомагає вирішити складні законодавчі та бюрократичні колізії та дозволяє підняти проблемні питання на найвищих рівнях – міністерства та керівників підрозділів.
Сумське відділення асоціації налічує 110 членів. Позитивним є той факт, що жодне з багатьох посталих складних питань не дійшло до тривалих судових процесів, усе було вирішено порозумінням сторін.
На жаль, багато підприємців вважають не потрібним сплачувати податки та вести чесну підприємницьку діяльність. Так, з 600 тис. працездатного населення області лише 320 тис. сплачують податки або задіяні на підприємствах чи на обліку у Центрі зайнятості. Асоціація не працює та не захищає права тих, хто порушує законодавство.
Важливими пропозиціями Асоціації до законодавства та владних структур є:
- застереження керівників відповідальних структур від необдуманих та наспіх прийнятих рішень;
- впровадження відповідальності перевіряючих за нанесень збитків підприємству.
Тож співпраця Сумського Бізнес Клубу з такою поважною організацією як Асоціація платників податків України буде дуже корисною. На зустрічі було прийнято рішення про підписання відповідного меморандуму.

Віце-президент Сумського Бізнес Клубу
Андрій Півень

 
2
Комментариев
0
Просмотров
1372
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.