Курьер+ТРК Глухов Автор Оксана Ковалева "Ліцеїстка затримала викрадача велосипеда? "

Сумщина творческая. Культура и искусство
Алексей Щербань 30 октября 2018 в 22:50
Мармус Анна ліцеїстка, м. Глухів 16 років, 10 клас
24.10.2018 г в 19:46 на сайте https://kourier.in.ua ( а также в газете "Курьер + ТРК Глухов") была размещена информация журналиста Оксаны Ковалевой : "Ліцеїстка затримала викрадача велосипеду?
16 -річна Ганна Мармус вчиться в глухівському ліцеї – інтернаті, який знаходиться далеченько від її дому, тож матуся придбала дівчинці транспортний засіб – красивий складний велосипед, щоб зручніше було добиратися на заняття. Як розповіла нам мати Ганнусі Регіна Сафарова, рішення купити велосипед приймалось дуже виважено, поки врешті – решт залізний кінь не був придбаний в одному з місцевих магазинів у довгострокову розстрочку. «Гроші – це таке, а ось донечці буде легше», - так міркувала Регіна, яка всіма силами намагається дати своїм дітям все найкраще. І дійсно, Ганна за лічені хвилини долітала на «байку» до школи.

Та радість дитини не довго тривала. Нещодавно старшокласниця зібралася їхати додому після закінчення занять (о18.30), підійшла до спального корпусу, де стояли велосипеди, але її транспортного засобу не було! Дівчина побігла до виховательки, і разом з нею вони обійшли всю територію учбового закладу, але марно. Педагог подумала, що це хтось з учнів так пошуткував, сховав двоколісну машину, і, заспокоївши Ганну, сказала, що пропажа обов’язково знайдеться. Дівчинка прийшла додому пішки, дуже засмучена. На сімейній раді, коли на годиннику перевалило за 21.00, вирішили негайно піти в поліцію та написати заяву про викрадення велосипеду. В міськвідділі героям статті порекомендували зачекати з заявою пару днів. Мовляв, скоріш за все, вєлік поцупив хтось з ліцеїстів. І коли по заяві буде відкрите кримінальне провадження, то це наробить багато проблем як неповнолітньому крадію, так і репутації елітного учбовому закладу. Правоохоронці сказали дівчинці, щоб вона роздрукувала та розклеїла по інтернату оголошення про зникнення транспортного засобу, і обов’язково на нього хтось відгукнеться. А якщо ні – тоді вже підключаться поліціянти. Ганна з дядею Олексієм погодилися почекати і відправилися додому. Аж ось раптом дівчинка звернула увагу на чоловіка, що проїжджав на велосипеді повз них у районі медичного училища.

Школярка була впевнена, що це саме її залізний кінь! І почала кричати: «Стійте! Це мій велосипед!». Та чолов’яга, навпаки, почав втікати, намагаючись переключити гальма. Але чомусь став їхати не скоріше, а повільніше. Як потім нам зізналася дівчинка, велосипед мав заводський брак: гальма спрацьовували навпаки, і глухівчанин, нічого не підозрюючи, майже буксував на місці. Ганна добігла до нього, схопила за куртку та заявила, що зараз вони йдуть до поліції. Чоловік не противився, але намагався виправдатись: мовляв, вєлік не крав, а щойно купив за 1500 гривень у якогось незнайомця. Чи було на той момент лячно школярці? Вже трохи згодом дитина розповіла кореспонденту, що був ризик – дядько міг вдарити її або пірнути ножем, але в голові Ганнусі була одна думка: скоріше повернути собі свою річ. І тому вона, не вагаючись, рішуче тягнула чоловіка до відділу поліції. Аж тут і мамин друг підбіг, і дівчинка зовсім осміліла. Правоохоронці, побачивши дівча на порозі, здивувалися. Нічого собі! Щойно юна глухівчанка була тут із заявою про пропажу велосипеда, а вже через півгодини вона з’явилася з цим велосипедом та з підозрюваним у крадіжці! Співробітники міськвідділу запропонували

Ганні після закінчення школи приходити до них на роботу. Мовляв, їм такі люди потрібні! Ми поцікавилися у правоохоронців, той чоловік дійсно виявився злочинцем, вкравши велосипед, чи він його справді купив? Поки що ніяких коментарів поліція не дає, в інтересах слідства, бо ще ведуться слідчі дії. Транспортний засіб кілька днів був у поліції в якості речового доказу, а в п’ятницю його вже повернули власниці. Що ж стосується ситуації з крадіжкою, що сталася на території ліцею - інтернату, то представники його керівництва розповіли, що все життя деякі учні приїжджають на заняття велосипедами, і щодня їх тут налічується близько 30 штук. Але пропажа сталася вперше. Не виключено, що злочинець спокусився на транспортний засіб, що стояв окремо від усіх, та ще й не прищеплений. Тож треба бути уважним та піклуватися про свої речі, не залишаючи їх без захисту спеціальними засобами, а точніше – замками. Ми ж від щирого серця вітаємо Ганнусю з її вчинком і вважаємо, що це – велика перемога маленької 16-річної дівчинки над негативним проявом суспільства, таким, як злочинність. Дитя могло б перелякатися та не побігти в темряві за чоловіком, що їхав на велосипеді, на свій страх та ризик! Погодьтеся, що не кожна доросла людина на таке зважиться.

 
0
Комментариев
0
Просмотров
1412
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.