Чи справді "губернаторська хата" - з краю "Вишневого саду"?

Блоги, Алексей Игнатьев
10 февраля 2011 в 17:35
Політику слід творити, а не відкидати. Відкидати слід - заробітчанство від політики.

 

Розвивати обласний центр згідно губернаторської програми "Нова Сумщина" пообіцяв керівникові держадміністрації мер нашого міста.
На спільній прес-конференції з Юрієм Чмирем Геннадій Мінаєв сказав, що розвиток міста в контексті саме губернаторської стратегії дозволить Сумам вийти на якісно новий рівень організаційних та фінансових відносин з центральними органами державної влади.  
 
Хоч, як відомо, законодавчо врегульовані міжбюджетні стосунки столиці та регіонів не повинні залежати від особистих відносин очільників адміністрацій та органів місцевого самоврядування.
 
Але ж саме теплі стосунки панів Мінаєва та Чмиря – ніби-то й покликані стати запорукою успішного (як очікують) розвитку міста Суми в 2011 році. 
Нещодавно вони сягнули глибини компромісу – губернатор і мер тепер на прес-конференціях поруч. Це символізує працездатність і – як заявлено – незаполітизованість команди. 
 
Спільні зусилля, покликані перетворити наше місто на (цитую) "цивілізовано-культурний центр європейського масштабу" - в чергове задекларовані. "Чорною конячкою" в тій нелегкій роботі відведено бути команді міського голови. Стратегію визначатимуть – в кабінеті губернатора.  
 
Геннадій МІНАЄВ, Сумський міський голова: "В основу плану розвитку міста Суми на 2011рік покладена програма стратегічного плану розвитку Сумської області "Нова Сумщина 2015", а також міська концепція розвитку «Спільними зусиллями», які доповнені програмами політичних партій (усіх політичних партій), які представлені у нас в міській раді".
 
План дій, про який згадав на нещодавній спільній прес-конференції з паном губернатором Геннадій Мінаєв, – це поки що декларативний документ з десятка розділів, а в кожному з них, відповідно, кілька підрозділів. Кожен з них – у загальних рисах заявлені владою завдання, що їх вирішувати взялася мерія упродовж нинішнього року.
 
Тут створення сприятливого інвестиційного клімату, впровадження нової транспортної схеми міста, реформа комунальних підприємств, розвиток торгівлі та споживчого ринку… 
 
Пан губернатор, своєю чергою,  стверджує, мовляв, мета усього цього запланованого добра – якість і комфорт життя конкретної людини, що живе в нашому місті. Але на моє запитання – що він особисто думає про нашумілу історію з "Вишневим садом" на Курському проспекті? і чому команда мера голосувала "за" інтереси місцевих мешканців, тоді як команда "регіоналів" у непрямий спосіб – не беручи участі в голосуванні – підтримала разом з БЮТівцями інтереси бізнесменів від торгівлі – на ці запитання відповідь пана губернатора теж непряма. І теж – ухильна.
 
Юрій ЧМИРЬ, голова Сумської ОДА: "Вважаю, що потрібно зробити аналіз ситуації, вивчити думку людей. Якщо потрібно, Геннадій Михайлович, вийдіть на місце, поспілкуйтесь з людьми, візьміть представників різних фракцій, поїдьте подивіться, поспілкуйтесь, і вирішіть: дійсно, що там хочуть люди? щоб ми тут з вами, за стіною в кабінеті не вирішували долі людей, які там на місцях проживають, згодні ви зі мною чи ні?" 
 
Я - не погоджуюсь - з тим, як журналістів (і мера!!!) публічно шиють у дурні. І що після подібних промов очільник обласної державної адміністрації, призначений самим Президентом, виглядає (публічно!!!), м'яко кажучи, не на висоті поінформованості, зважаючи на посаду і амбіції. 
 
Можна подумати, за логікою слів пана губернатора, Геннадій Михайлович про цю "думку людей" довідався з теленовин. Сміховисько. А чим він, будучи кандидатом на посаду Сумського міського голови, займався у час передвиборчої кампанії?! І що під час зустрічей з виборцями говорили пану Мінаєву городяни з Курського проспекту?! Здається, їх турбувало тільки одне питання - те саме, про яке пан Чмирь сказав градоначальнику - "піди вивчи думку людей". 
 
І сам Юрій Павлович на камери робить вигляд, буцімто щотижня зустрічаючись з мером - жодного разу від нього не чув про цю справді нашумілу історію і не довідався від нього подробиць та імен, які в пресі й на телебаченні не фігурували. 
 
Але ж і справді - той самий випадок, коли велика різниця - не назва популярного телешоу, а справжня що можна уявити реальність. 
 
Мера обирають люди. Губернатора - призначає Президент.
 
Де був у передвиборчий період пан Мінаєв? А де був у передвиборчий період пан Чмирь?
 
Тож: чому попри заявлені «спільні зусилля» Партія регіонів в міськраді виявилась в тому конкретному випадку не згодною з фракцією міського градоначальника – так і залишилось на тій чудернацькій прес-конференції таємницею кабінету, що за стіною зали засідань обласної держадміністрації на третьому поверсі. 
 
А шедевральний синхрон пана губернатора на цю тему варто попередити зауваженням, що 
 
політику слід творити, а не відкидати. Відкидати слід - заробітчанство від політики. 
 
Юрій ЧМИРЬ, голова Сумської ОДА: "Чому така спільна прес-конференція? Зрозуміло чи ні? я хочу, щоб всі почули, що політику вже треба відкидати. Від різних там питань, що стосуються життя людей. Треба відкидати вже (...) хто там за шо голосує в міській раді – збирайте депутатів, беріть, будь-ласка в них коментарі, хто там за шо сприймав і так далі". 
 
Але який сенс тоді брати коментарі, коли коментатори дають такі шедевральні відповіді, вдаючи з себе непоінформованих своїми ж найближчими соратниками по правлячій партії вузлів "вертикалі влади"? 
0
Комментариев
1
Просмотров
2382
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.

Комментарии

Дадут скоро Минаеву под жопу и... заслужил!