Сегменти ринку автозапчастин: загальні дані

Марина Доронина
Марина Доронина 10 апреля 2022 в 17:56
Сегменти ринку автозапчастин: загальні дані

Зростання автотранспорту у світі потребує додаткових запчастин для ремонту. Автовиробництво та випуск комплектуючих стрімко розвиваються. На ринку з'являються нові виробники, які мають свою продукцію. На практиці покупцям доводиться стикатися з тим, що розкид цін на ті самі запчастини досить великий. Це походить через те, що існують різні типи деталей. Розуміння структури ринку автомобільних компонентів та знання виробників допоможе відрізнити надійні запчастини від підробок.


Спеціалісти АвтоПро надають додаткову інформацію для покупців у спеціальному розділі сайту, де можна знайти багато корисних порад.

Дані про ринок автозапчастин

В рамках первинного або ОЕМ ринку представлені оригінальні запчастини, які виготовляються на спеціальних заводах. Цей тип запчастин призначений для збирання автомобілів на підприємствах автомобільних концернів. Оригінальні запчастини мають високу надійність, тривалий термін служби, відповідають галузевому стандарту. При виробництві оригінальні деталі проходять подвійний контроль якості та забезпечуються гарантією автомобільних концернів;
В рамках вторинного ринку, або автермаркету, збираються запчастини для продажу, які поставляють у магазини та сервісні центри. Постачальниками вторинного ринку є різні компанії. Продукція неоднорідна. Тут є як високоякісні деталі, що мало відрізняються від оригінальних, так і дешеві підробки. Компанії, що представляють продукцію на автермаркет: Bosch, CTR, Ruville, Beru, Hans Pries, Lemforder та інші.

Вторинний ринок надзвичайно стабільний і швидко розширюється. Ще до 2008 року, 80% всього ринку автозапчастин представляли оригінальні деталі, але після ситуація почала швидко змінюватися. Основою успіху є широкий асортимент деталей та їхня доступна ціна.

Продаж запчастин через мережі

Ринок запчастин величезний і налічує тисячі найменувань компонентів для легкових та вантажних автомобілів, автобусів та спеціальної техніки. Продаж здійснюється через оптової та роздрібні мережі. До структури оптової мережі входять:

Дилери, які отримують оригінальні запчастини з головного складу автовиробника;
Сервіси для післяпродажного обслуговування автомобілів, де продаж деталей здійснюється разом із роботою по встановленню;
Спеціалізовані магазини з продаж запчастин, де представлені оригінальні та неоригінальні товари;
Інтернет-магазини, що продають запчастини різних категорій.

Структура роздрібної мережі включає:
Дилерів (тепер вони рідко зустрічаються);
Дистриб'юторів широкого асортименту не оригінальних запчастин. Серед компаній постачальників можна назвати Febi, Sachs, TRW, NGK;
Спеціалізовані роздрібні магазини, що продають оригінали та не оригінали;
Інтернет-магазини, в асортименті яких представлені оригінальні та неоригінальні деталі.

 
0
Комментариев
0
Просмотров
908
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.