Ювілейний вечір «Григорій Єлишевич – знайомий і незнайомий» у Сумській обласній універсальній науковій бібліотеці.

людмила яценко
людмила яценко 06 ноября 2023 в 16:33
4 листопада 2023 року у актовій залі Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки відбувся творчий вечір «Григорій Єлишевич: знайомий і незнайомий» поета-сатирика, письменника-публіциста, автора і виконавця своїх гуморесок і пісень, члена Національної спілки письменників та журналістів України, члена Асоціації діячів естрадного мистецтва Григорія Львовича Єлишевича.
До книгозбірні завітали шанувальники творчого таланту нашого земляка: члени Сумської обласної Національної спілки письменників України; краєзнавці; журналісти; письменники літературно-музичної студії «Літера» та літературно-мистецького клубу «Грань» (співорганізатори заходу); працівники та користувачі бібліотек сумських ОТГ (які долучилися онлайн), учнівська молодь та читачі обласної бібліотеки.
Впродовж зустрічі прозвучала низка яскравих спогадів Григорія Львовича (більшість з них він вперше розповів для цієї аудиторії) про віхи творчого становлення, про його спілкування з маститими корифеями української сцени на Всеукраїнському фестивалі гумору «Вишневі усмішки», Всеукраїнських конкурсах «Сміхограй», «Кролевецькі рушники», «Гуморинг-91» та Всеукраїнському сільському фестивалі мистецтв «Боромля».
Від самого початку у залі звучало влучне, іскрометне, гумористичне слово, як у авторському виконанні, так і в декламуванні студентів Сумського фахового коледжу мистецтв і культури ім. Д. С. Бортнянського.
В рамках заходу відбулась презентація нової книги автора «Кому на здоров’я, кому на кутні…».
З долею доброго гумору про свою зустріч з Григорієм Єлишевичем, засновником фестивалю «Вишневі усмішки» на батьківщині Остапа Вишні
(у 2013 році він відбувся як Всеукраїнський) поділилася директор Грунської публічної бібліотеки Охтирського району Сокол Тетяна Володимирівна, яка приєдналася до заходу онлайн.
А ще, учасники зустрічі мали змогу насолоджуватися майстерним виконанням ліричних пісень автора, яких у його творчому доробку більше 50.
По завершенню ювілейного вечора гості висловили вдячність організаторам заходу за теплу зустріч, за докладання зусиль до популяризації творчості письменників-краян, які у відомому сенсі є перлинами справжніх талантів сучасної української культури.


 
0
Комментариев
0
Просмотров
845
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.