#УКРАЇНА_НЕЗАЛЕЖНІСТЬ_30_РОКІВ

людмила яценко
людмила яценко 16 июля 2021 в 15:28
16 липня 2021 року у відділі абонементу Сумської обласної бібліотеки у рубриці «Літературний ранок у бібліотеці» відбулась, наживо у прямому ефірі на Facebook, творча зустріч «Напиши про війну» з сумською письменницею, поеткою, переможницею Міжнародних та Всеукраїнських літературних конкурсів, редактором-упорядником багатьох книг про війну на Сході України, волонтеркою та  перекладачкою Оленою Макарчук.
Впродовж зустрічі відбулась презентація збірок поезій про війну ХХI століття – «Напиши про війну», «В дитячий світ прокралася війна», «Занадто рано стали ми дорослими» та книги прозових творів «Слово про війну – 3» редактором-упорядником та співавторкою яких є письменниця.
До книг увійшли вірші та оповідання авторів з усіх куточків України. Різного віку і різних професій. Бійців і волонтерів, які в окопах на Сході бачать страждання і смерть на ще недавно мирний землі.
Вона розповіла, як виникла ідея створення книг, як відбирались вірші, як автори звертались до неї з проханням обов’язково надрукувати їх, бо вони хотіли б долучитися, бо їм болить справжнім болем чужий біль.
Діти і війна. Здається, моторошне поєднання, та на жаль, такі реалії життя. Авторка зазначила, що у збірках «В дитячий світ прокралася війна» і «Занадто рано стали ми дорослими» вірші тих, хто пам’ятає війну, яка вкрала дитинство… поділила життя на «до» і «після».
Письменниця подарувала бібліотеці нові книги та проанансувала вихід своєї нової книги «Все буде добре».
По завершенню зустрічі бібліотекарі запросили всіх бажаючих ознайомитись з цією літературою та з новими книгами про війну на Сході України, які щойно надійшли до фонду книгозбірні, завдяки Українському інституту книги.


 
0
Комментариев
0
Просмотров
836
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.