ТВОРЧИЙ ВЕЧІР ПОЕТЕСИ СВІТЛАНИ ПЕТРЕНКО

людмила яценко
людмила яценко 16 декабря 2023 в 22:11
16 грудня 2023 року в актовій залі Сумської обласної універсальної бібліотеки відбулося засідання літературного клубу «Дивослово» у форматі творчого літературно-музичного вечора «Коли ж, як не зараз…» сумської поетеси Світлани Петренко, авторки двох поетичних збірок «Усміхнися сонечко» та «Між простором та часом», лауреатки Всеукраїнських та Міжнародних літературно-музичних конкурсів та фестивалів.
На захід завітали чисельні прихильники творчого таланту поетеси, краєзнавці, письменники літературно-музичної студії «Літера», друзі, працівники бібліотек сумських ОТГ, поціновувачі сучасної української поезії та читачі обласної наукової бібліотеки.
У авторському виконанні звучали вірші, у яких викладені думки, що хвилюють авторку саме у цей важкий для України період - в них є і молитви за Героїв, і болючі моменти втрати друзів, багатогранна лірика, найсвітліші й прекрасні почуття – любов, дружба.
Поетеса проникливо презентувала свої вірші, які були надруковані у антивоєнній антології «Поезія без укриття» (червень, 2022 року).
Авторка розповідала, як народжуються її твори, які «пише» серцем, емоційно виплескуючи свої переживання, з якими хоче поділитися з читачами.
Чудовий подарунок до свята поетесі зробили  друзі музиканти, презентувавши нові пісні та відеокліпи на її слова. Загалом у творчому доробку поетеси більше двадцяти текстів пісень.
Під час ювілейного вечора було багато привітань та побажань подальшої творчої самореалізації від літераторів.
Це був вечір глибоко відвертого, душевного спілкування. Гості слухали поезію душі Світлани Петренко, яка торкнулася серця кожного.


 
0
Комментариев
0
Просмотров
508
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.