ЛІТЕРАТУРНИЙ РАНОК У БІБЛІОТЕЦІ З ПИСЬМЕННИЦЕЮ-КРАЯНКОЮ ОЛЬГОЮ НЕСТЕРЕНКО

людмила яценко
людмила яценко 31 января 2024 в 14:15
ЛІТЕРАТУРНИЙ РАНОК У БІБЛІОТЕЦІ
З ПИСЬМЕННИЦЕЮ-КРАЯНКОЮ ОЛЬГОЮ НЕСТЕРЕНКО

Цікава розмова, наповнена щирістю і невимушеністю, відбулась 31 січня 2024 року #наживо на сторінці відділу абонементу Сумської ОУНБ в межах літературного проєкту «Літературний ранок у бібліотеці» з сучасною сумською письменницею, членкинею Національної спілки журналістів України, Всеукраїнської творчої спілки «Конгрес літераторів України», Сумської обласної громадської організації «Паліцинська академія» Ольгою Нестеренко (літературний псевдонім Марина Реух).
Вона є авторкою більше десятка збірок різножанрових малих форм літературних творів (оповідань, маленьких повістей, монологів, віршів…) та більше десяти романів, серед яких «Псевдонім Бога», «Сльози сонця», «Амальгама», «Ідеальна жінка», «Дозове кохання», «Детектив із Південної Пальміри» та інші.
Літераторка відверто ділилася своїми письменницькими таємницями, про співпрацю з головними героями своїх біографічних нарисів про сум’ян «Кредо Анатолія Близнюка» та «Людмила Стадниченко: успішність досягається наполегливістю»; про реальні події її особистого життя, які виливались у цілком художні твори; про написання роману для участі у Міжнародному літературному конкурсі «Коронація слова».
Відбулось живе спілкування з письменницею онлайн-учасників зустрічі (активний чат для запитань). Пані Марина Реух відповідала на запитання про наболіле, про важливе, про допомогу один одному у цей важкий час, про Перемогу, яку всі з нетерпінням очікують та наближають, кожен своїми вміннями та можливостями.
«Минулого 2023 року я спромоглася надрукувати три свої книги – «Нав’язливість «Ефекту метелика», «Сонце завжди сходить. Хроніка війни 2022» та «Театр – моє життя» (біографічний нарис про народну артистку України Євгенію Серебрякову). В планах – працювати, писати, завойовувати свого читача та інформаційний простір», – поділилися своїми задумами Марина Реух.
Модераторка онлайн-спілкування, завідувачка відділу абонемента, подякувала авторці за участь у літературному проєкті «Літературний ранок у бібліотеці», у акції «Подаруй бібліотеці книги українського автора», адже зараз особливо важливе українське слово та українська книга. Побажала їй натхнення продовжувати писати біографічні нариси про відомі особистості Сумщини, гордість Слобожанського краю (серія «Портрети нашого сучасника) та продовження творчої співпраці з книгозбірнею.
Книги письменниці є у фонді Сумської обласної наукової бібліотеки, зокрема у відділі абонемента, де їх можна взяти для домашнього читання.


 
0
Комментариев
0
Просмотров
511
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.