Меморандум між центральною владою та громадами щодо стримання росту тарифів на тепло виконується

Асоціації міст України Сумське регіональне відділення
Асоціації міст України Сумське регіональне відділення 05 января 2022 в 15:26
Меморандумом, укладеним 30 вересня 2021 між Урядом, НАК «Нафтогаз України», Офісом Президента України та Асоціацією міст України, визначено, що однією з головних умов безперебійного проходження опалювального сезону 2021-2022 років є забезпечення відшкодування підприємствам теплопостачання заборгованості з різниці в тарифах.
«Уряд виконує Меморандум щодо компенсації різниці в тарифах для погашення боргів за спожитий газ. Борги перед підприємствами ТКЕ накопичувалися протягом багатьох років, проте проблема залишалася не розв’язаною, але цьогоріч ми розпочали процес.  По-перше, визначено механізм реструктуризації боргів; по-друге, верифіковано та компенсовано різницю в тарифах. 22, 03 мільярдів гривень вже — на рахунках громад. Гроші будуть спрямовані на погашення частини боргу за газ», – наголосив Міністр Олексій Чернишов.
Органи місцевого самоврядування з першого дня опалювального сезону виконують свої зобов’язання — тарифи для населення залишились на рівні попереднього сезону.
Центральною владою на виконання Меморандуму внесено зміни до Державного бюджету України на 2021 рік, Уряд прийняв усі необхідні підзаконні акти та забезпечив  алгоритм перерахунку коштів.
Станом на сьогодні підприємства теплопостачання вже отримали з державного бюджету 22,03 млрд грн субвенції на компенсацію різниці в тарифах.
За рахунок цих коштів підприємства зможуть майже вдвічі зменшити заборгованість за спожитий протягом попередніх опалювальних сезонів природний газ, що стабілізує фінансово-економічну ситуацію галузі.
Асоціація міст України очікує продовження конструктивного діалогу з Урядом щодо реалізації інших умов Меморандуму, виконання яких забезпечить безперебійне постачання мешканцям громад тепла і гарячої води протягом усього опалювального сезону 2021-2022 років.

За матеріалами сайту Асоціації міст України


 
0
Комментариев
0
Просмотров
1759
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.