Громади Сумщини взяли участь в конференції «Місцеве самоврядування - основа європейської інтеграції та відновлення України»

Асоціації міст України Сумське регіональне відділення
Асоціації міст України Сумське регіональне відділення 19 июля 2023 в 15:09
Відбулася конференція «Місцеве самоврядування - основа європейської інтеграції та відновлення України», організована Асоціацією міст України.
Учасниками заходу стали голови громад України та країн-членів Європейського союзу, депутати місцевих рад, представники органів законодавчої і виконавчої влади, дипкорпусу, міжнародних організацій, провідні експерти, науковці, ЗМІ.
Матті Маасікас, Посол Європейського Союзу в Україні, зазначив: «Завжди радий зустрічатись з Асоціацією міст України, яка представляє українську децентралізаційну спільноту якнайкраще – з ініціативою знизу, проактивністю та рішучістю працювати як для своєї малої батьківщини, так і для української держави в цілому.
Олександр Корнієнко, Перший заступник Голови Верховної Ради України, сказав: «Реформа децентралізації буде однією з основних складових нашої євроінтеграції. Складова співпраці між Єврокомісією та Україною через громадські організації дуже важлива. Нам потрібно працювати над удосконаленням управлінських якостей і збільшенням спроможності місцевого самоврядування. Тому ми у Верховній Раді України робимо для цього все».
Під час заходу очільниця Великописарівської територіальної громади Людмила Бірюкова взяла участь в панельній дискусії «Підходи та принципи відновлення і сталого розвитку громад, їх інфраструктури та економіки в контексті впровадження децентралізації», та розповіла присутнім про здобутки та виклики, які стоять перед Великописарівською та іншими прикордонними громадами в процесі відновлення.
Як розповіла в своєму виступі Людмила Бірюкова: «На сьогоднішній день від різного виду обстрілів у моїй громаді пошкоджена майже 1000 об’єктів. 860 з них це об’єкти приватної власності, все інше — це власність муніципалітету і бізнесу».
Також, в своєму виступі очільниця громади закликала Уряд розширити програму з підтримки сільськогосподарських підприємств на прикордонні громади, території яких віднесені до зони бойових дій.
Роменський міський голова Олег Стогній взяв участь в панельній дискусії «Обмін досвідом представників муніципалітетів різних країн щодо налагодження партнерств задля відновлення і розвитку українських громад».
В своєму виступі Олег Стогній розповів про те як жила Роменська міська рада з початком повномасштабної агресії рф 24 лютого 2022 року, та поділився досвідом налагодження співпраці з італійським муніципалітетом Інверуно.
Крім цього, Роменський міський голова наголосив на важливості врегулювання питання сплати податку на доходи фізичних осіб за місцем фактичного розміщення виробничих потужностей того чи іншого підприємства.
 
За матеріалами сайту Асоціації міст України


 
0
Комментариев
0
Просмотров
1591
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.