Зміни в антикорупційному законодавстві

Східне міжрегіональне управління Міністерства юстиції
Східне міжрегіональне управління Міністерства юстиції 20 ноября 2019 в 16:16
Головне територіальне управління юстиції у Сумській області повідомляє, що Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення ефективності інституційного механізму запобігання корупції» від 02.10.2019 № 140-IX внесено зміни, зокрема, до Закону України «Про запобігання корупції», які набрали чинності 18.10.2019. 
Окрім розширення кола суб’єктів декларування врегульовано питання діяльності НАЗК та його компетенції щодо категорії розгляду адміністративних справ, пов’язаних з корупційними правопорушеннями. Крім того, доповнено перелік членів сім’ї, яких суб’єкт декларування має відображати в електронній декларації. Відтепер законодавчо закріплено, що діти суб’єкта декларування до досягнення ними повноліття, незалежно від того, чи проживають вони разом з зазначеним суб’єктом, відносяться до членів сім’ї декларанта.
Крім цього, після подання декларації суб’єкт декларування упродовж семи днів має право подати виправлену декларацію, але не більше трьох разів.
Внесеними змінами значно розширено перелік близьких осіб. Наразі  до них належать також: двоюрідний брат, двоюрідна сестра, рідний брат та сестра дружини (чоловіка), племінник, племінниця, рідний дядько, рідна тітка, батько та мати дружини (чоловіка) сина (дочки).
Додатково нагадуємо, що за вчинення корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень суб’єкти, на яких поширюється дія Закону України «Про запобігання корупції», притягаються до кримінальної, адміністративної, цивільно-правової та дисциплінарної відповідальності у встановленому законом порядку.

 
0
Комментариев
0
Просмотров
797
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.