Відтепер через нотаріусів можна отримати послугу з проставлення апостиля

Східне міжрегіональне управління Міністерства юстиції
Східне міжрегіональне управління Міністерства юстиції 11 марта 2020 в 11:45
7 березня 2020 року набрав чинності наказ Міністерства юстиції України від 27.02.2020 №702/5, яким внесено зміни до Порядку проставлення апостиля на офіційних документах, що видаються органами юстиції та судами, а також на документах, що оформляються нотаріусами України.

«Вказаними змінами нотаріусам надано повноваження з прийняття та видачі документів для проставлення апостиля на офіційних документах, що оформляються нотаріусами України, а також на документах, що видаються органами юстиції та судами», – розповіла Ірина Свистун, керівник Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми), до складу якого увійшли обласні юстиції Полтавщини, Сумщини та Чернігівщини.

Очільниця додала, що раніше послугу з проставлення апостиля на вказаних документах можна було отримати лише через відділи державної реєстрації актів цивільного стану територіальних органів юстиції України. З огляду на те, що значну кількість документів, які подаються для проставлення апостиля, становлять саме документи, оформлені нотаріусами, залучення нотаріусів до участі в процедурах проставлення апостиля значно спростить вказану послугу та зробить її більш зручною для громадян, за принципом «єдиного циклу та в одному місці». Контактні дані відділів державної реєстрації актів цивільного стану Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) можна знайти за посиланням: http://sumyjust.gov.ua/drats-departments; та нотаріусів: http://sumyjust.gov.ua/notaries/private-notaries.


 
0
Комментариев
0
Просмотров
1296
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.