Псевдореферендум: як приховують ідеї тиранії за інструментом демократії

Східне міжрегіональне управління Міністерства юстиції
Східне міжрегіональне управління Міністерства юстиції 23 сентября 2022 в 14:06
Референдум – одна із форм безпосередньої демократії, яка використовується багатьма країнами світу для вирішення важливих державних питань. Але на території України, ще у 2014 році, російська федерація  перетворила цей інструмент народовладдя в знаряддя для реалізації своїх загарбницьких планів.

Як розповіли у Північно-Східному міжрегіональному управління Міністерства юстиції (м. Суми), прикриваючись думкою фіктивної більшості, представники держави агресора неодноразово проводили антизаконні референдуми на тимчасово захоплених територіях. Цілком зрозуміло, що подібні заходи не мають нічого спільного з процедурою, котра прописана у Конституції – документі з міжнародним визнанням та найвищою юридичною силою. До речі, саме в Основному законі зазначено, що виключно всеукраїнським референдумом вирішуються питання про зміну території України.

Отже, рішення прийняте в ході такого дійства не матиме правових наслідків, а особи, винні за спроби порушити територіальну цілісність країни, будуть обов’язково покарані. Варто зазначити, що тільки до тих громадян, які мимоволі, під впливом фізичного примусу брали участь в організації чи проведенні голосувань, кримінальна відповідальність не буде застосовуватися відповідно до статті 40 Кримінального кодексу України.

 
0
Комментариев
0
Просмотров
970
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.