РІК ВТРАЧЕНИХ МОЖЛИВОСТЕЙ

Блоги, Владимир Шульга
04 января 2012 в 14:35

Поздоровлення з наступаючим Новим Роком зігрівають, але не додають святкового настрою. І справа не в тому, що незвично сіро за відсутністю снігу на вулиці. Насамперед, справа у невизначеності завтрашнього дня для багатьох українців. І якщо на всеукраїнському рівні минулий рік запам’ятався, насамперед, безпрецедентним замовним судовим процесом над Юлією Тимошенко та провалом вступу України до Європи, то на Сумщині всі дії влади можна оцінити одним реченням: 2011 рік для Сумської області та Сум став роком втрачених можливостей. Сумно, але наведені нижче факти говорять саме про це:
1) Скорочення населення на Сумщині за цей рік становило порівняно із зникненням такого міста з мапи області як Тростянець.
2) Скорочення робочих місць тільки в м. Суми продовжує негативну тенденцію 2010 року (якщо на 01.01.2010р. налічувалось 105,7 тис. працюючих, то на кінець 2011 р. становить близько 93 тис.). Як наслідок, менше податків до бюджету у вигляді прибуткового податку, менше людей, які заробляють гроші.
3) Згортання свободи слова в ЗМІ, засилля замовного матеріалу («джинси»). Чого вартий тільки випадок застосування темників Сумською ОДА для районних газет у вигляді щоденної розсилки та рекомендацій публікувати матеріали про владу. Виклики неугодних журналістів в прокуратуру, УБЕЗ на Сумщині, на жаль, стають нормою.
4) Тотальна корупція в усіх гілках влади - непрозорість в проведені тендерних закупівель, звільнення чиновників за корупцію з таких посад як глава районної адміністрації, як приклад, справа Сугака В.В. в Охтирському районі тощо. Влада визнає що з цією проблемою вона боротися вже не в змозі.
5) Згортання демократії в області, як приклад, застосування адмінресурсу та тиску на довиборах по Сумщині. Парадокс, всі кандидати, які виграють – дивним чином, від провладної партії. Зовсім несприйняття плюралізму думок та політичної конкуренції. We’ll come to Bilorus!
6) Планомірна робота по банкрутству ВАТ «Сумихімпром» - одного з містоутворюючих підприємств міста та області.
7) Та найголовніше – зменшення грошей в гаманцях мешканців Сумщини.
І скільки б після цього в новорічних багаточасових привітаннях керівництво області не запевняло б про дивовижні зміни, виходить, як в приказці: «Скільки не повторюй «цукор», солодко у роті не стане».

P.S. На останній сесії Сумської облради я запропонував скоротити з 3-х до 1-го заступників обласної ради. Всім зрозуміло, що якщо в Сумської ОДА 4-и заступники, то для облради 3-и не потрібні. Скорочення 2-х заступників дає економію бюджетних коштів близько 250 тис. грн. на рік. За 4-и роки, які попереду, це 1 млн. грн. На ці гроші можна було б відремонтувати школи, лікарні, дитячі садочки. Дати кошти на ліки та соціальну допомогу бідним, тим хто її потребує. Сумно, але Партія Регіонів цю пропозицію не підтримала. Хоча голова уряду вже попередив, що 2012 рік буде непростий, а українцям доведеться затягувати паски. Як бачимо паски будуть затягувати прості мешканці Сумщини. На жаль тих, хто зараз при владі це не стосується.

0
Комментариев
18
Просмотров
2078
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.

Комментарии

прочитав текст - вибач, Володя, але це звичайна демагогія. під таким текстом міг би піписатися дідок-комуніст, я б таке ще зрозумів.

до речі, до всіх перерахованих "досягнень", сумський бют доклав чимало зусиль протягом останніх 6 років.

А до пана Шульги у мене окреме питання: а навіщо ви, товаріщ опозиціонер, проголосували за проштовхуване Партією регіонів рішення виконкому по викривленню транспортної схеми на користь маршрутів братів Перепек? Адже якби не ваш голос - рішення б не пройшло...
(рішення 833 від 20.12.11)

Шановний Хайнрих Штайн! Якщо у Вас є до мене питання, то залиште свої контакти і ми обов'язково зустрінемось і поговоримо.
А що стосується транспортної схеми, то голосували за неї 7 члени Виконкому від Партії регіонів та пан Єфименко, який і вносив пропозицію стосовно маршрутів братів Перепек. Хоча, моя особиста думка, що тарнспортна схема в місті на сьогоднішній день недосконала(читайте: http://www.vsisumy.com/users/421/blog/back-ussr-z-sumom-pro-transportnu-...).

За прийняття рішення за основу проголосувало 7 членів виконкому від Партії регіонів та ви.
Єфіменко голосував потім, за внесення поправок.
А рішення "за основу" було прийняте саме завдяки вашому голосу, вашій руці, піднятій в останню секунду.
Ви будете це заперечувати?

Если бы в области были какие-то гонения на свободу слова, «Панорама» и «ВсиСумы» ушли бы в небытие. А так работают – и все, кому не лень, высказываются.

По-першу, зателефонуйте в будь-яку районнну газету і поговоріть з головним редактором, вони Вам розкажуть які приходять вказівки від ОДА і що вони повинні друкувать в своїх газетах.
По-друге, в Ямпільськом районні існує газета районної ради, в якій головний редактор був Олександр Тахтай, але його просто вигнали за нелояльність до влади, їм не сподобалась його критика.

Рік втрачених можливостей – писати увесь рік записи у блогах і критикувати, не зробивши при цьому жодних реальних кроків і дій. Оце я називаю роком втрачених можливостей Шульги, Медуниці і т.д. Але хай вони його краще втрачають, а люди, які уміють працювати, нехай і далі працюють.

Вже напрацювали.... Еще такой годик и стране кранты.

Всі ці розповіді про "кранты" нагадують мені очікування краху долара. Скільки себе пам'ятаю - стільки розповідають про те, що долар ось-ось рухне. А він все стоїть, падлюка. Юлєботи обіцяють "кранты" Україні ще з моменту програшу виборів. Весь час чути, що вже "ось-ось", "чуть-чуть", але Федорович відбув вже майже половину строку, а обіцяний дефолт так і не наступив.
Спочатку я теж вірив, і навіть вживав певних заходів з захисту заощаджень. Але нам стільки брехливо обіцяли, що я вже не вірю. Це як в дитячому оповіданні про хлопчика, який граючись кликав на допомогу. Люди прийшли раз, прийшли два, а на третій, коли хлопчик дійсно потрапив в біду - ніхто не прийшов - подумали, що він знов грається. Піарщики БЮТу, схоже, таки забули цю історію...

Ну не знаю кто вам что обещает, но прошлый год был ужасным.Хотя вас наверно не коснется.Провал Евро интеграции,тотальное насаждение вертикали аля КПСС и провалы в экономике вас не смущают? Все с вами ясно.