Будущего нет… – 2

Блоги, Геннадий Минаев
18 сентября 2012 в 23:32

Доброго вечора, шановна інтернет-спільнота.

28 вересня відбудуться ювілейні загальні збори АМУ, присвячені 20-й річниці створення Асоціації міст України.

Я не поїду. Не поїду навіть на ювілей. Я вже давно не їжджу на засідання асоціації органів місцевого самоврядування – тому що в Україні органи є, а місцевого самоврядування немає.

1. Бюджетна політика держави спрямована на знищення місцевого самоврядування.
2. Політика держави – делегувати повноваження і не давати на це гроші. Тільки у цьому 2012 році на виконання делегованих повноважень в галузі освіти, які не були забезпечені державними коштами (в основному це заробітна плата вчителів), Сумська міська рада спрямовує більше 30 мільйонів гривень власних коштів!
3. Політика держави – відбудовувати власні інспекції на місцях, які остаточно у «законній спосіб» перебрали на себе повноваження місцевих рад та їх виконавчих органів. Яскравий приклад – державна будівельна-архітектурна інспекція (ДАБІ, колишній ГАСК). Їх діяльність ніяким чином не узгоджується і не координується з роботою органів місцевого самоврядування. Більш того, перші покликані контролювати других!
4. Політика держави – це коли державне казначейство здійснює суще свавілля щодо використання коштів місцевих громад. У місцевого самоврядування на довгі тижні і навіть місяці брутально, як шахраї, як «кишенькові злодії», відбирають гроші.
5. Політика держави – це коли інститут комунальних БТІ розстрілюється Верховною Радою як відступаючий штрафбат «заградотрядом НВКД» з непередбачуваними наслідками для всіх громадян і юридичних осіб всієї країни, що мають майно.
6. Політика держави, а вірніше страусина і незрозуміла тарифна політика центрального державного регулятора вже давно поставила на коліна комунальні водоканали.

і т.д. і т.п. 

Динамічне знищення місцевого самоврядування почала Юлія Володимирівна Тимошенко ще у 2008 році. Нажаль зараз Кабінет Міністрів Миколи Яновича Азарова тільки заглиблює могилу місцевого самоврядування... Хоча вже немає ніякої різниці на якій глибині лежати трупу :(

Я не поїду до Києва… Хоча на ювілейних загальних зборах Асоціації міст України ймовірно буде присутній Президент України Віктор Федорович Янукович. Цей мій текст читається за 1 хвилину і 25 секунд. Шановні, хто буде бачити Президента, будь ласка, прочитайте йому, якщо зможете... 

З повагою, Геннадій Мінаєв, міський голова міста Суми. Поки що... :(

***

Бывают дни, когда опустишь руки,
И нет ни слов, ни музыки, ни сил.
В такие дни я был с собой в разлуке
И никого помочь мне не просил.

И я хотел идти куда попало,
Закрыть сой дом и не найти ключя,
Но верил я не все еще пропало
Пока не меркнет свет, пока горит свеча.

И спеть меня никто не мог заставить,
Молчание начало всех начал.
Но если плечи песней мне расправить 
Как трудно будет сделать так, чтоб я молчал.

И пусть сегодня дней осталось мало,
И выпал снег, и кровь не горяча
Я в сотый раз опять начну сначала
Пока не меркнет свет, пока горит свеча.


---

Свеча. Copyright © 1980. Все права защищены.
Машина Времени. Автор музыки и слов Андрей Макаревич.


P.S. Почти год назад я написал свой блог «Будущего нет...».

А вот с кладбищами у нас в Сумах как раз сейчас, как на зло, туговато… :(

0
Комментариев
0
Просмотров
1465
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.