У соціальних мережах останнім часом активно поширюється інформація про козаків різних мастей

22348366
22348366 12 февраля 2015 в 14:12
https://www.youtube.com/watch?v=ZTLVuEJvmyc
Чому представники козацтва в Сумах активізувались останнім часом? Який вплив вони мають? Та чи потрібні взагалі? – над цим питанням вирішили поміркувати у Сумах, бо останнім часом між представниками козацтв точаться запеклі суперечки. Більш того, одні звинувачують інших у просуванні не тих ідей.
Більш того, звинувачують їх в сепаратизмі, мовляв, вони є носіями ідеї так званого «руського міру». Ті ж, кого зараз звинувачують у проповідуванні чужої ідеї та ідеології не проукраїнської та патріотичної, заявляють: нічого крамольного в їхньому одязі та діях нема.
Активісти, що мають у тому числі досвід ведення бойових дій в зоні АТО, наполягають: слід пильнувати будь-які прояви парамілітарної активності. Тим паче, коли в країні, додають у мерії, діє заявочний принцип проведення всіляких акцій. А у сусідів, зокрема, у Харкові, затримують козаків – за пособництво у тероризмі. Історики нагадують: козацтво з прадавніх часів не було монолітним. А у 17-ому столітті Слобожанщина взагалі опинилася між двох вогнів – Московією та Річчю Посполитою, тому й серед козаків є різниця. Загубитися ж серед різних козаків і козаків сьогодні так само легко. Наразі на теренах країни діють (починаючи з 1991 року) за півсотню громадських формувань, що звуться козацькими. Практично стільки ж налічується місцевих осередків або суто регіональних об’єднань.

 
0
Комментариев
0
Просмотров
296
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.