ЗНАНИЙ ДОСЛІДНИК ІСТОРІЇ ПОСУЛЬСЬКОГО КРАЮ

Сумська обласна універсальна наукова бібліотека
Сумська обласна універсальна наукова бібліотека 17 ноября 2023 в 17:39
(до 65-річчя краєзнавця, публіциста Івана Абаровського)

Сьогодні в Сумській обласній універсальній науковій бібліотеці відбулася творча зустріч з Іваном Абаровським,  краєзнавцем, публіцистом, членом Національної спілки краєзнавців України та Національної спілки журналістів України, директором  Недригайлівського краєзнавчого музею.

Учасники зустрічі почули від ювіляра про Недригайлівщину, Роменщину, Липоводолинщину в дзеркалі історії,  Посульський край,  вагомі знахідки й публікації досліджень локальної історії.

Запрошені на захід краєзнавці та науковці розповіли про напрацювання  в царині краєзнавства, спільні культурно-краєзнавчі проєкти та публікації, а також зазначили, що краєзнавство, особливо на нинішньому надскладному етапі нашої історії – це важлива державна справа, бо спонукає громадян, насамперед юне покоління, досліджувати, цінувати минувщину й скарби рідної землі, спадок предків, любити й боронити наш край та всю Україну.

Присутні переглянули уривок з документального фільму «Останній рейд Нестора Махна» з циклу «Провінційні історії» (за участю краєзнавця Івана Абаровського).

Гості мали можливість ознайомитися з краєзнавчими виданнями про історію Посульського краю, що зберігається у фондах обласної книгозбірні.

 
0
Комментариев
0
Просмотров
726
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.