Українське слово у час війни…

Сумська обласна універсальна наукова бібліотека
Сумська обласна універсальна наукова бібліотека 19 июля 2023 в 14:43
18 липня у Сумській обласній універсальній науковій бібліотеці відбулася презентація альманаху сумських літераторів «Слобожанщина». Захід пройшов у форматі поетичного патріотичного вечора.

Видання представив голова обласної організації Національної спілки письменників України, поет, публіцист, громадський діяч Сергій П’ятаченко. Присутній на заході письменник, перекладач, журналіст Олександр Вертіль, зазначив, що альманах «Слобожанщина» вперше побачив світ у 1992 році, а цьогоріч вийшло вже 27-ме видання, підготовлене в умовах воєнного часу. У ньому містяться прозові та поетичні твори талановитих земляків з Сум та молодих студійців з обстрілюваного прикордоння – Краснопілля, Білопілля, Глухова. Наклад альманаху, а також авторські поетичні збірки, зокрема Ніни Багатої, Григорія Єлишевича, Ніни Петренко, видані обласним бюджетним коштом, були передані обласній книгозбірні та будуть розподілені у бібліотеки територіальних громад Сумщини. В.о. директора Сумської ОУНБ Валентина Кальченко подякувала землякам-літераторам за прекрасний подарунок, що поповнить бібліотечні фонди і порадує відданих читачів щирим українським поетичним словом.

Присутні на заході мали можливість послухати вірші у авторському виконанні Олександра Вертіля, Віктора Скакуна, Надії Позняк. Онлайн доєдналися зі своїми поетичними творами Ірина Козлова (Конотоп), Анатолій Луговський (Путивль), Ольга Бражник (Польща)

 
1
Комментариев
0
Просмотров
781
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.