СЛАВА НЕЗЛАМНИМ ЗАХИСНИКАМ

Сумська обласна універсальна наукова бібліотека
Сумська обласна універсальна наукова бібліотека 06 декабря 2022 в 16:04
6 грудня українці відзначають державне свято – День Збройних сил України. Збройні сили України – це армія сильних, відважних, мужніх захисників, які до останнього подиху готові захищати рідну державу. Наші воїни є прикладом незламності духу, самовідданості та віри в рідну державу, в її майбутнє.

У Сумській обласній універсальній науковій бібліотеці до Дня Збройних сил України відбувся патріотичний захід–пошана:  літературно-музичний вечір «Слава незламним захисникам» та акція пам’яті «Сонячна квітка – символ нескорених». Організаторами заходу були Микола Чижиченко, голова Сумської громадської організації «Вчитель – ветеран» та відділ абонементу Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки.

На святі звучали слова подяки нашим славним воїнам від шановних гостей: ректора Сумської обласної громадської організації «Паліцинська академія» Анатолія Близнюка, заступника голови Сумської міської організації ветеранів України Василя Журбенка, волонтера та учасника бойових дій Миколи Киченка.

Військовій капелан та історик Микола Карпенко запросив молитвою та хвилиною мовчання вшанувати пам’ять загиблих захисників та захисниць України, які віддали своє життя за свободу нашої Батьківщини.

Заслужений працівник культури України Дмитро Будянський читав власні вірши та вірш Василя Симоненка.

Сумський письменник Петро Нестеренко подарував свої твори бійцям Національної гвардії України.

На вечорі звучали і пісні у виконанні Володимира Щеглова, соліста народного хору Миколи Супруна. Окрасою заходу став ансамбль ветеранів «Калина».

Присутні підтримали пропозицію науковця, членкині Національної спілки журналістів України, еколога, екскурсовода Лідії Шеремет приєднатися до акції-вшанування за загиблими українськими воїнами «Посади квітку пам’яті», започатковану у березні-квітні 2022 року тимчасово переселеними українцями та українською діаспорою Великої Британії, Сполучених Штатів Америки і Канади та висадити навесні біля книгозбірні алею соняхів .

 
0
Комментариев
0
Просмотров
964
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.