Переходь на українську!

Сумська обласна універсальна наукова бібліотека
Сумська обласна універсальна наукова бібліотека 22 февраля 2023 в 15:04
У Сумській обласній універсальній науковій бібліотеці відбулось розширене засідання клубу «Мовне коло», присвячене Міжнародному дню рідної мови. Це свято щороку відзначається 21 лютого. Його мета – підтримати мовне та культурне різноманіття та багатомовність в усьому світі.
Українська мова – одне з найцінніших надбань, яке дісталося нам у спадок від наших предків. В її історії були дуже складні часи – мову забороняли, викорінювали з побуту, культурного та політичного життя. Попри всі складнощі, наш народ зміг зберегти цей безцінний скарб.
Спікерами святкового засідання клубу від партнерів по проєкту, кафедри журналістики та філології СумДУ були: Ірина Жиленко – доктор філологічних наук, професор, заступник завідувача кафедри та Олена Бондаренко – кандидат філологічних наук, старший викладач кафедри. До заходу долучились: Валентина Кальченко –  виконуюча обов’язки директора бібліотеки, Світлана Острога – заступник директора та студенти Машинобудівного коледжу СумДУ.
Під час заходу наводились цікаві факти з історії виникнення та розвитку різних мов світу, згадувались імена видатних зарубіжних та українських письменників, які володіли багатьма мовами.
Присутні згадали правила української мови з орфографії, орфоепії та синтаксису, виконали практичні завдання.
Бібліотека отримала від партнерів у подарунок сучасну  україномовну наукову літературу з журналістики, літературознавства, монографії викладачів кафедри.
Висловлюємо щиру подяку за цінні видання, які безперечно зацікавлять наших користувачів.
Студенти ознайомились з переглядом літератури, що був організований у холі бібліотеки з нагоди свята.

 
0
Комментариев
0
Просмотров
990
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.