Григорій Савич Сковорода – славетний син українського народу

Сумська обласна універсальна наукова бібліотека
Сумська обласна універсальна наукова бібліотека 11 августа 2022 в 15:00
До святкування 300 років від дня народження Григорія Сковороди – Міністерство культури та інформаційної політики України презентувало айдентику національної кампанії «Світ Сковороди». Завдання проєкту – передати багатогранність образу Григорія Сковороди, показати неочікувані контексти його життя і творчого доробку, відійти від його стереотипного сприйняття як лише «філософа з торбиною» та залучити українців до нового осмислення його спадку, як одного з найвпливовіших філософів Східної Європи.

Бібліотека долучилася до заходів  і провела 11 серпня 2022 року у відділі абонементу Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки  у форматі онлайн зустрічей «Літературний ранок у бібліотеці», присвячений ювілею українського філософа. Транслювалася у прямому ефірі на Facebook творча зустріч з кандидатом філософських наук, членом Національної спілки краєзнавців України В’ячеславом Артюхом.

До зустрічі приєдналися  провідні науковці Сумщини, здобувачі освіти Сумських ВУЗів і широке коло поціновувачів творчості філософа, поета, богослова та педагога Григорія Сковороди. Учасники мали змогу почути від автора наукової статті «Григорій Сковорода: українізація образу» (надрукованої у Всеукраїнському науковому історичному журналі «Сумська старовина» та на Сумському історичному порталі) про його спробу дослідити сприйняття образу філософа XVIII ст. Григорія Сковороди та його філософії крізь призму пізніших національних ідентичностей, щоб довести той факт, що він «українець», бо належить до української етнічної нації і відповідно і його філософія належить до української філософської культури.

По завершенню зустрічі ведуча запросила всіх бажаючих ознайомитись з
методико-бібліографічним покажчиком «Григорій Сковорода і Сумщина», виданим Сумською обласною універсальною науковою бібліотекою до 290-річчя  від дня народження славетного сина українського народу.

 
0
Комментариев
0
Просмотров
696
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.