ВЕЧІР ПАМ’ЯТІ письменника ЮРІЯ ЦАРИКА В Сумській обласній науковій бібліотеці

Тетяна Грищенко Піар-офіс бібліотек Сумщини
Тетяна Грищенко Піар-офіс бібліотек Сумщини 22 октября 2015 в 22:32

21 жовтня виповнилось рік як відійшов у вічність письменник Юрій Миколайович Царик – майстер глибокопсихологічної і філософської, максимально відвертої, чесної і сповідальної прози і поезії. Наскрізною думкою усієї його творчості була любов до цього прекрасного і неповторного світу.

За роки творчості письменник видав 10 книг (8 прозових і дві поетичні збірки). «Для мене головне, звичайно, не кількість написаного, а якість. Я ніколи не прагнув легко й багато, щоб не зраджувати себе, бо чесність і порядність в собі для мене були незрівнянно вищі, ніж відомість і популярність. Бо, як я люблю повторювати,  творчість не естрада, а заповіт» – зізнавався  Юрій Миколайович.
Вечір пам’яті, присвячений цій даті, та презентація  посмертної збірки віршів «Прощання без прощання» (виходу її сприяла Сумська міська рада) відбулися в Сумській обласній науковій бібліотеці.
А творчість – лиш освідчення в любові
Поета до промигного життя,
В якому миті, як щасливі болі,
Нас вислизаючих з-під ніг путях.

За чим душі тій в небо відлітати?
Вона, земна, крилатіє від щасть.
Які марнотні на могилі дати –
Поезія – прощання без прощань.
     27 лютого 2014 р.

Вшанувати світлу пам’ять Юрія Миколайовича прийшли дружина письменника Галина Іванівна Царик, побратими по перу, художники,  колишні колеги  і численні прихильники його творчості.

Присутні мали унікальну можливість побачити відеосюжети за участю Юрія Миколайовича, які були записані бібліотекарями ще за його життя, де він читає вірші з рукопису  своєї майбутньої книги, яку він тоді ще умовно назвав «Прощання без прощання».

Журналіст  Ігор Назаренко презентував фільм, створений ним за новелою Юрія Царика «Яблуня цвіте».

Пам’ять про Юрія Миколайовича Царика назавжди залишиться в наших серцях, а його книги, які є окрасою фонду  бібліотек, слугуватимуть прийдешнім поколінням.

 
0
Комментариев
0
Просмотров
1691
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.