Хрещення Київської Русі — України

СУМСЬКА ОУНБ ВІДДІЛ ПЕРІОДИЧНИХ ВИДАНЬ
СУМСЬКА ОУНБ ВІДДІЛ ПЕРІОДИЧНИХ ВИДАНЬ 27 июля 2017 в 11:09
     День Хрещення Київської Русі — України — це свято, що відзначається щорічно 28 липня — у день пам'яті святого рівноапостольного князя Володимира, хрестителя Київської Русі.
     Враховуючи важливість прийняття християнства для розвитку українського суспільства, визнання ролі хрещення Київської Русі - України для української державності, збереження і розвитку національної культурної та історичної спадщини для майбутніх поколінь, працівниками відділу періодики Сумської ОУНБ організовано і проведено інформаційну годину     «Відродження духовності в День хрещення Русі».
     Захід відбувся в оздоровчому ДПЗ СТ «Ровесник» для молоді з районів нашої області та  учнів Сумської обласної гімназії для талановитих і творчо обдарованих дітей.
     Мета заходу: привернути увагу аудиторії до однієї з найважливіших подій історії Київської Русі – хрещення.
     Йшлося про роль княгині Ольги в державотворенні країни. Вона прийняла християнську віру і саме цим піднесла авторитет свій і своєї держави в очах Візантії та християнських володарів Західної Європи. Вона створила умови  для хрещення Київської Русі у майбутньому.
     До уваги присутніх було запропоновано проглянути історичні фільми «Сказання про Хрещення Русі», «20 кроків до мрії. Історія України».
     Працівниками бібліотеки було організовано ознайомчі виставки за матеріалами періодичних видань відділу.

 
8
Комментариев
0
Просмотров
2532
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.