«Чорнобиль – квітка смутку та жалю»

СУМСЬКА ОУНБ ВІДДІЛ ПЕРІОДИЧНИХ ВИДАНЬ
СУМСЬКА ОУНБ ВІДДІЛ ПЕРІОДИЧНИХ ВИДАНЬ 24 апреля 2018 в 12:24
     26 квітня 1986 року… Кожен прожитий день віддаляє нас від тієї трагічної ночі, коли «третій Янгол засурмив і впала зоря на ймення «Полин». Все менше серед живих залишається людей, котрі в перші ж дні опинилися в епіцентрі трагічних подій і, ризикуючи здоров’ям та самим життям, вгамували  «мирний атом».

     32 роки минуло відтоді, як у маленькому містечку Чорнобиль сталася найбільша техногенна катастрофа ХХ століття. Вибух реактора на Чорнобильській АЕС розділив життя українців на до і після. Забруднення повітря, ґрунтів, води – загроза здоров’ю сотень тисяч людей: такі результати аварії на електростанції. Горе впало не тільки на Україну, а й зачепило Білорусь і країни Європи. Першими на захист від смертоносного полум’я виступили 28 пожежників двох караулів. Вони затулили собою не тільки станцію, а й всю Україну.

     І скільки б років не минуло з того «чорного дня», ми не маємо права забувати про подвиг героїв, що врятували світ і нас у ньому.

     Наслідки Чорнобильської катастрофи є надзвичайно страшними, але, можливо, це спонукає людство схаменутися, усвідомити всю могутність природи, визнати силу її величі над нами.


Лугина Ніна,
провідний бібліотекар Сумської ОУНБ


 
6
Комментариев
0
Просмотров
1688
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.