Тендер виграють одні, а працюють інші

Блоги, Олег Медуниця
08 ноября 2011 в 12:53

Мегаремонт та розширення вулиці Ковпака у м. Суми вийшов на завершальний етап. На об’єкт прибула техніка комунального підприємства «Шляхрембуд». Так-так, того самого підприємства, яке у «героїчній» боротьбі програло тендер на освоєння 21,7 млн. грн.
Програло цей тендер і державне підприємство «Сумиоблавтодор» – «забули» якусь довідку додати до тендерної документації. А от ВАТ «ПМК-45» успішно освоїло бюджетні грошики, бо має у рядах керівників свого підприємства людей с правильними партбілетами.
Ми вже звертали увагу громадськості й правоохоронних органів на цей дивний тендер. Дивним він нам здався через завищену, на наш погляд, вартість реконструкції не самої довгої у Сумах вулиці та відсутність у переможця тендерних торгів спеціальної дорожньої техніки.
Ми довго чекали, коли на об’єкт вийде працювати техніка облавтодору чи Шляхрембуду і таки дочекалися. Тепер дорожньо-ремонтні організації, які програли тендер, через субпідряди, за значно менші гроші, по морозу кладуть асфальт… Асфальт, який можна було покласти і пару місяців тому.
А хтось із правильними партбілетами збирає «вершки». Сумчани, ви не одні опинилися у такій ситуації. Це відбувається по всій країні. Бюджетні гроші йдуть до вправних контор, у яких часто крім печатки і партбілета немає нічого. У цьому і полягає суть реформ, у цьому – суть стратегій та покращення життя вже сьогодні. Далі буде…

1
Комментариев
0
Просмотров
2143
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.