Свободи слова у сумських комунальних ЗМІ напередодні виборів немає!

Блоги, Олег Медуниця
02 апреля 2012 в 10:26
Нещодавно спробував опублікувати своє інтерв’ю у пресі. Трохи покритикував діючу владу  - за справу, не просто так. Кожне слово, кожна цифра підкріплена документом. Матеріал, як ви зрозуміли, авторський і записаний з моїх слів під час прямого ефіру.

За допомогою жеребкування обрали кілька комунальних газет:
- Шосткинська міськрайонна газета «Полісся»
- Кролевецька районна газета «Кролевецький вісник»
- Буринська районна газета «Рідний край»
- Лебединська міжрайонна газета «Життя Лебединщини»

І протягом місяця (березень 2012 року) пропонували їм до друку моє інтерв’ю на платній основі (!). Загалом матеріал вийшов десь на шпальту, тобто оплата за публікацію тільки одній газеті становила близько 3 000 гривень.

І тут комунальні ЗМІ, які усі без винятку є дотаційними, ніби змовившись, надіслали нам своє тихе і перелякане «ні».

Не зважаючи на те, що Закон України «Про рекламу» повністю покладає відповідальність за зміст рекламного повідомлення на рекламодавця, а журналістські стандарти вимагають від медійників плюралізму думок на шпальтах їх видань, не дивлячись на постійну й «стабільну» нестачу фінансів, жоден редактор жодної районки не зміг прийняти матеріал.

Одні просто кидали телефонну трубку і не відповідали на дзвінки. Інші шукали приводів відмовити, не знайшовши зізнавались: «Матеріал опублікувати не можемо, бо боїмося «наїздів» від «вищестоящих». Шосткинська міськрайонна газета «Полісся», наприклад, надіслала відмову електронним листом без жодних раціональних обґрунтувань: мовляв, даний матеріал їх не цікавить і його розміщення в своїй газеті вони вважають недоцільним. Інша газета-адресант запропонувала «підправити» інтерв’ю, викресливши усі згадки про голову ОДА Юрія Чмиря, Президента України Віктора Януковича та Прем’єр - міністра України Миколи Азарова. А що ж тоді залишається? Абстрактні фрази, незрозумілі умовиводи, патетика… І це друкується поряд із дифірамбами чиновникам? Отак і формується громадська думка. Одним все, іншим – нічого.

Немає свободи слова у сумських комунальних ЗМІ напередодні виборів! Немає!
0
Комментариев
0
Просмотров
3193
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.