Писав про медицину, а вийшло і про яблука.

Блоги, Олег Медуниця
02 марта 2012 в 17:05
По одному з телеканалів у розділі реклама сьогодні побачив сюжет про відвідання головою Сумської ОДА будівництва в місті Конотоп пологового будинку.  Взагалі дивно, що  рекламу голова Сумської ОДА замовляє на каналі, який жителі області дивляться виключно в кабельній мережі і до того ж не увсіх мережах він є.  Зато в Києві цей канал дивляться більше в тому числі він моніториться Адміністрацією Президента. Але бог з тим вибірковим піаром для блатних. В сюжеті голова ОДА пообіцяв здати об’єкт  у вересні 2012, якраз перед парламентськими виборами. Пару тижнів тому така сама обіцянка здати Конотопський пологовий будинок з вуст очільника області була дана на першому національному. Лише терміни називалися  інші червень 2012. Відео тут дивитися з 12.55 по 13.05.  Такі маніпуляці не нові. Колись Юрій Чмирь обіцяв добудувати другу чергу психдиспансера в кінці 2011 року і за 60 млн.  Зараз добудовують те саме вже за 99 млн. і знову обіцяють добудувати до кінця вже цього року. Я не здивуюсь коли терміни введення подовжаться,  а кошториси збільшаться. Але поки я усвідомлював слова Чмиря одразу вийшов сюжет із головою Донецької ОДА. Даний керівник «зажог не по децкі», а по донецьки. Він може увійти в історію як яблучний аферист. Далі написане моїм колегою.

Яблука по-донецькі.

Сьогодні  зранку увімкнув телебачення, і потрапив на цікавий сюжет. Суть ролика була дуже простою: піклуючись про здоров’я дітей Донецької області, місцева влада вирішила додати вітамінів в раціон шкільного харчування. Для цього вони з обласного бюджету виділили велику суму – цілих 7 млн грн. Вирішили, що закуповувати будуть без «тендерної бюрократії», бо вітаміни дітям потрібні зараз а не через 2-3 місяці… На кожну дитину у березні місяці цього року припаде 1,8 кг фруктів по 12 грн. за 1 кг.
Можна тільки вклонитися в ноги цім піклувальникам з сюжету: депутатам Донецької обласної ради, голові Донецької ОДА А.Шишацькому, начальнику управління освіти Донецької ОДА Ю. Соловйову, заст. начальника головного управління АПК Донецької ОДА В. Джулаю  за їхнє небайдуже ставлення до здоров’я дітей.
Можна було і вклонитись якби не ціна на яблука 12 грн. за кг!!!
Дивимся сюжет:  50 секунда. Голос диктора нас інформує про яблука по 12 грн на ринку, а всевидяче око камери  показує прилавки, де яблука по 8-10 грн. за кг.
Я був шокований, бо сам ходжу на ринок за продуктами і бачу яблука від 7 до 10 грн.
Блукаючі інформаційним простором іноді знаходиш цікаві речі. Ось і я знайшов сайт http://www.uapp.kiev.ua/?m=252&CMS_TABLE_PREFIX=site_ua_ УКРАЇНСЬКИЙ НАУКОВО-ДОСЛІДНИЙ ІНСТИТУТ ПРОДУКТИВНОСТІ АГРОПРОМИСЛОВОГО КОМПЛЕКСУ ("УКРАГРОПРОМПРОДУКТИВНІСТЬ") на якому ведеться моніторинг роздрібних цін на с/г продукцію на продовольчих ринках Донецька.
Так на цьому сайті як кажуть українською по білому надаються ціни на ті ж яблука на 21.02.2012 р. Привожу їх у таблиці:

Вид продукції Ціна обл. мін Ціна обл. макс. Ціна Донецьк мін Ціна Донецьк макс. Ціна райони мін. Ціна райони макс.
     
яблука 5,50 грн/кг 8,35 грн/кг 5,08 грн/кг 8,00 грн/кг 5,57 грн/кг 8,40 грн/кг.
Що ж виходе? При гарних врожаях на яблука у тому році, їхні запаси ще на березень цього залишаються великими. Овочесховища і задають собі питання: як їх реалізувати, коли у батьків не вистачає коштів на фрукти для своїх дітей?
Ось і допомагає обласна влада підприємцям в вирішенні цього питання. Правда  навіть по самим максимальним закупівельним цінам яблук дітям могло би бути на 30% більше. А тепер у когось стане на 30% більше грошей.

Що скажеш – молодці хлопці, молодці.

Друга частина написана І. Бортніком





1
Комментариев
0
Просмотров
1570
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.