Маразм у рамках стратегії

Блоги, Олег Медуниця
23 августа 2011 в 10:38
У Європі є така практика – на всіх об’єктах, що збудовані, відремонтовані за кошти Євросоюзу, має висіти табличка «Зроблено за кошти європейських платників податків». Завдяки бурхливій грантовій діяльності Європейських організацій в Україні такі таблички з’явилися і у нас. А нещодавно з’явилося і скальковане «ноу-хау» від Сумської ОДА – табличка з написом «Побудовано в рамках реалізації Стратегії розвитку Сумської області «Нова Сумщина-2015».

І якщо у першому випадку, написане відповідає дійсності – європейські платники податків надали фінансову підтримку українській громаді і відповідно хочуть, щоб українці про це знали. То у другому випадку, написане – висмоктане з пальця. Бо об’єкти, на яких сумська влада чіпляє такі таблички, побудовані виключно за кошти бізнесу, а чиновники не виділили на ці заходи жодної копійки зі сплачених нами податків.

Проте, адміністрація вже причепила таку табличку з написом «Побудовано в рамках реалізації Стратегії…» на новій лінії компанії «Керамейя» з випуску бруківки. А минулого тижня, як повідомляє сайт міста Ромни, таку табличку прибили і на стінку нового торгового дому у райцентрі. Примітно, що відкривали у Ромнах другу чергу будівництва, яке тривало з 2008 року. І зрозуміло, що у 2008 році , коли будівництво розпочалося, ані Сумщина, ані Ромни, зокрема, не могли почати реалізацію такої «Стратегії», прийнятої у 2010 році.

Але, голова Сумської ОДА Юрій Чмирь вже взяв собі за правило – неодмінно виринати перед телекамерами у касці, як тільки-но мова йде про якісь досягнення місцевого бізнесу. Свого продукту/результату, вочевидь, нема, отож доводиться звітувати перед громадою чужою роботою. І схоже, очільнику області дуже сподобалася «креативна» ідея якогось PRщика-початківця з табличками. Відтепер, усі заходи в області, що супроводжуються перерізанням стрічечки, не можуть відбуватися без попереднього оснащення об’єкту табличкою «Побудовано у рамках Стратегії...»

* P.S.
Напередодні Дня Незалежності регіонами поряд з нашим офісом провели супер-акцію «Я люблю Украину!», в рамках якої помили пам’ятник Т.Г.Шевченку. Да, дочекався Тарас – вмили його обличчя «…славних прадідів великих правнуки погані…». Добре, хоч не причепили табличку з написом: «Помито в рамках реалізації Стратегії розвитку Сумської області «Нова Сумщина-2015».

4
Комментариев
1
Просмотров
2614
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.

Комментарии

хай інші працюють, а їм головне свій "щит на вратах" прибити... Як це нагадує довгі валки з зерном голодними українськими селами з плакатом на кожному возі: "Перший хліб державі!" Стиль не змінився анітрохи