Не треба чекати лелеку

Клиника репродуктивной медицины имени академика В.И. Грищенко
27 октября 2021 в 11:47
Омріяна радість материнства легка та прогнозована разом з сумським філіалом клініки репродуктивної медицини ім. академіка В.І. Грищенка

Безпліддя є однією з проблем, які впливають на скорочення населення України. Кожну пару, що мріє почути заповітні слова «мама» й «тато», але поки що не дочекалася настання вагітності після багатьох спроб, чекають у клініці репродуктивної медицини ім. академіка В.І. Грищенка, де 25 років тому нове життя вперше в Україні почало зароджуватися методом екстракорпорального запліднення (ЕКЗ). Тут проходять підготовку фахівці, які потім працюють в інших лікувальних закладах України. Сумський філіал клініки вже два роки дарує жителям області можливість стати батьками.

Про можливості і досягнення репродуктивної медицини, яка сьогодні дозволяє навіть обирати стать майбутньої дитини, розповіла головний лікар сумського філіалу клініки Галина ПЕТРОВА.

r.: Що може спричинити хвилювання через можливі проблеми із зачаттям?
Г.П.:
Якщо вагітність не настає так швидко, як того хотілося б подружжю, раджу відвідати спеціалістів з репродуктивної медицини. З власного досвіду можу заспокоїти і запевнити, що відсоток настання здорової вагітності і народження немовляти досить високий. Наша клініка виконує діагностику та лікування будь-якого виду безпліддя – чоловічого чи жіночого. Успішно даємо раду навіть найскладнішим випадкам. Втім дуже хочеться наголосити – згаяний час іноді буває надолужити важко. Спроби завагітніти, які не принесли результату протягом року у пар віком до 30 років та протягом півроку у пар старше 30 років – це привід відвідати фахівця з репродуктивної медицини. На першому прийомі вони отримають відповіді на запитання та перелік аналізів та процедур, які необхідно пройти у залежності від скарг.



r.: Які причини безпліддя найчастіше можна зустріти?
Г.П.:
Дуже багато чинників на жаль, призводять до стану, коли подружжя не може завести дитину. Гормональні порушення, ускладнення внаслідок перенесених у дитинстві хвороб, чоловічий фактор – що саме стало причиною ненастання вагітності буде з’ясовувати лікар. Відповідно до цього буде призначати й лікування. До речі, при згадуванні допоміжних репродуктивних технологій, багато хто відразу думає про ЕКЗ (екстракорпоральне запліднення). Втім лікарі призначають його у тих випадках, коли інші варіанти вже були задіяні, але не мали бажаного результату. На жаль, багато подружніх пар пізно звертаються за допомогою лікарів, покладаючи надію на методи народної медицини, гомеопатію чи так званих бабок-знахарок. Іноді і деякі лікарі призначають непотрібні аналізи та методи лікування, які не мають доказової бази. Відомі й випадки психологічного безпліддя, коли пара сама вирішує, що них є проблема. Такий психологічний блок також може призвести до неможливості природнім шляхом завести дитину.

r.: Які засоби відновлення репродуктивного здоров’я пропонує сумський філіал клініки ім. академіка Грищенка?
Г.П.:
На сьогодні ми стали багатопрофільним медичним закладом, в якому на першому місці залишається здоров’я сім’ї. У нас проводять гінекологічні огляди, УЗД-діагностику та складні перинатальні скринінги, тобто діагностику стану плода під час вагітності. А ще – прийом у нас веде єдиний у Сумській області гінеколог-репродуктолог.



Якщо постане питання про ЕКО, то нашою беззаперечною перевагою є можливість провести повністю всю процедуру у Сумах, що допоможе заощадити кошти. Всі обстеження та маніпуляції будуть зроблені у нашій клініці. А ще є можливість провести діагностику стану ембріону та обрати стать майбутньої дитини.

r.: Згадайте, будь ласка, випадок з практики, що вразив найбільше?
Г.П.:
Найчастіше до нас звертаються пацієнти, що десятками років лікуються де-інде, і вже зовсім зневірились у результаті. Іноді дива творить віра самої жінки. У нас був випадок, коли ми – лікарі – не були впевнені в успіху, але наша пацієнтка, сорокарічна жінка суворо заборонила нам сумніватися і запевнила, що у неї точно буде дитина. Так і сталося. Вона народила хлопчика. В іншому випадку, жінка протягом 10 років лікувала безпліддя, допоки одного дня аналізи не здав її чоловік. Призначене йому лікування призвело до того, що жінка швидко завагітніла.

Звертайтесь, ми допоможемо вам.

Наша адреса:
Сумський філіал клініки репродуктивної медицини
ім. академіка В.І. Грищенка
м.Суми, площа Троїцька, 1/1,
тел. (0542) 702 050
(095) 119 00 26
(067) 119 0069


https://implant-ivf.com/
https://www.facebook.com/GryshchenkoIVF/
https://www.instagram.com/gryshchenko_clinic/


R

1
Комментариев
0
Просмотров
1129
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.