Сумська клінкерна бруківка в різних містах України

Керамейя, ООО
05 августа 2020 в 17:04
Клінкерна бруківка – це будівельний матеріал з історією. Ще 300 років тому в країнах Європи, де був присутнім дефіцит природного каменю для будівництва, почали випалювати клінкер, в тому числі і для брукування доріг. Багато доріжок в європейських містах зобов'язані своєю вишуканістю і міцністю саме цьому натуральному матеріалу.
Справжній клінкер для брукування доріг із 2011 року виготовляють і в Україні, в місті Суми, на підприємстві «Керамейя» під ТМ «БрукКерам».
Технологами підприємства було докладено усіх зусиль, щоб сумський клінкер не відрізнявся від європейських аналогів та мав такі ж експлуатаційні властивості і характеристики, а саме: був міцним, довговічним, екологічним та привабливим. 



За цей час було  виготовлено і реалізовано близько 40 млн  шт. клінкерної бруківки, і вона вже присутня в об’єктах багатьох міст, у тому числі і на експортних ринках.  Якщо викласти всю цю продукцію в доріжку шириною в 1 м, це буде  доріжка, що з’єднає Чернігів та Одесу!
Але про деякі об’єкти хочеться говорити окремо і детально. Наприклад, клінкерна керамічна бруківка ТМ «БрукКерам» дуже велично і колоритно виглядає в центральній частині Чернігова, на Алеї Героїв, де виконані елементи української вишиванки. Центральна площа Чернігова «увібралася у клінкерні шати» у 2018 році, де була використана широка палітра колористики бруківки «БрукКерам» - червона «Рубін», жовта «Янтар», біла «Жемчуг», коричнева «Онікс», але найбільше було використано продукції флешованої серії «Магма» - більше 400 000 шт.



У 2019 році у місті Чернігів почалася реконструкція Красної площі. (назва площі Красна від давньоукраїнської «краснА», тобто красива). І ще більшу красу площі додала клінкерна бруківка.   Спеціально для даного проекту на ТОВ «Керамейя» було виготовлено новий типорозмір бруківки «БрукКерам ПВ 200/65» розміром 200*52*65. А сталося це тому, що до початку проекту точилися дискусії  щодо матеріалу, який має бути використаний для замощення території. Спершу площу хотіли перекласти старим клінкером, що зберігся, а територію,  де їздять авто, доповнити гранітною шашкою. Після консультацій з істориками концепцію змінили: затвердили використання та поєднання «старого клінкеру» із новим. Клінкер, що зберігся, датується 30-ми роками минулого століття, він  був демонтований, відібраний і укладений заново. А потрібен був новий, для замощення проїзної частини, який би гармонічно поєднався зі старим клінкером.  На замощення площі було використано близько 636 000 шт. клінкерної керамічної  бруківки «БрукКерам» нового формату. А також застосували стандартний формат клінкерної бруківки червоного кольору для облаштування вело доріжок.  Для «Чернігівського Валу» (Черні́гівський дитинець)  використано  для облаштування доріжок сумарно 224 000 шт. жовтої «БрукКерам Янтар» та коричневої «БрукКерам Онікс»   розміром 200*100*45.



У 2020 році у м. Тульчин, Вінницької області з’явився ще один об’єкт, який додає собі неабиякої краси та елегантності,завдяки клінкерній бруківці  виробництва «Керамейї». Це палац Потоцьких, який почав відновлюватися. На території палацу під відкритим небом проводиться Міжнародний оперний фестиваль Operafest Tulchyn. Наразі  представлено проект та ведуться роботи по укладанню центральної площі палацу бруківкою ТМ "БрукКерам",  здебільшого використовується  червона  бруківка "Рубін" з додаванням "Магми Топаз".  

 

А в самому місті Вінниця реалізовано ще один цікавий проект – пішохідна доріжка по вулиці Замостянській, яка виконана з продукції серій «Онікс» (коричнева), «Янтар» (жовта) та «Рубін» (червона), що гармонійно переплелися в такому простому, але красивому архітектурному рішенні.



Керамічна продукція має тисячолітню історію використання в будівництві та архітектурі. І ми впевнені, ще тисячу років служитиме людству. 
В наступних матеріалах буде презентовано і інші об’єкти з різних міст, які по праву можуть вважатися візитними картками відповідного регіону.
Ми готові розглянути спеціальні пропозиції на знакові місця, надати технічне консультування та здійснити оптимальний підбір матеріалів!
 
Наші контакти:
Тел.. +38 0542 68 35 72
Е-mail: office@kerameya.com.ua
Наш сайт: www.kerameya.com.ua

Місцезнаходження:
ТОВ «Керамейя»,
Суми, вул. Погранична 47,
Україна, 40012


0
Комментариев
0
Просмотров
975
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.