Санаторій "Сосновий бір": ціни одні з найнижчих в Україні, а якість лікування та послуг — найвища!

Сосновый бор, санаторий
30 декабря 2016 в 16:57
Непомітно відлетіло у вирій літо, щедре на рясні дощі та добрий врожай. І якщо літньої пори обставини завадили вам відпочити і відновити здоров’я, то вишуканий оксамитовий сезон у санаторії "Сосновий бір" — це справжній подарунок долі. Тут не треба гаяти дорогоцінний час відпустки на акліматизацію, позаяк розташована знана в Україні та далеко за її межами оздоровниця на сусідній щедрій Полтавщині, у Зіньківському районі, вдалині від підприємств і автострад в екологічно чистій зоні, де повітря настояне на п’янких пахощах хвої, де б’є цілюще джерело мінеральної води "Ташань", де витьохкують солов’ї, ростуть гриби і кує зозуля. Потужна лікувально-діагностична база санаторно-курортного комплексу має широкий спектр можливостей для лікування за новітніми технологіями опорно-рухової, серцево-судинної, бронхо-легеневої, нервової, ендокринної, сечо-статевої систем, тут успішно оздоровлюють людей із захворюваннями органів дихання, шлунково-кишкового тракту. Для уточнення діагнозу використовується широкий діапазон найсучасніших досліджень. Таким чином людина має змогу пройти всебічне обстеження та отримати вичерпний комплекс лікувально-оздоровчих процедур у гастро-ентерологічному, гінекологічному, андрологічному, ЛОР, фізіотерапевтичному та бальнеологічному відділеннях. Високопрофесійний колектив фахівців та обслуговуючого персоналу, залюблених у свою справу, очолює заслужений лікар України Микола Безпалий. Дякуючи енергії, професіоналізму та досвіду цієї мудрої людини санаторій не тільки успішно функціонує, а й стабільно розвивається, розширюється перелік послуг та покращуються умови перебування пацієнтів:

— У листопаді поточного року відчинило свої двері андрологічне відділення для лікування чоловічих недугів, адже на сьогоднішній день це надзвичайно актуально, — зауважив Микола Олександрович. — На жаль, у наш час уже сорокарічні чоловіки страждають на аденому, їх треба вчасно лікувати, поки проблема не дала негативних наслідків. Декілька місяців тому запрацювало ЛОР-відділення, нещодавно ввели в експлуатацію нову соляну кімнату, обладнання та дизайн якої відповідають європейським стандартам. Дякуючи Богу, маємо 100-відсоткову завантаженість санаторію. Два роки тому ми перейшли на екологічне тверде паливо і скажу вам, що економія відчутна. Насамперед, дбаємо про тепло в лікувальних і житлових корпусах, утеплили їх, в кімнатах підтримується температура 22-24 градуси. Вважаю, що ефективність лікування, приміром, захворювань опорно-рухового апарату буде значно вищою, якщо пацієнт не переохолоджуватиметься після процедур у спеціалізованому басейні. А завдання моє і колективу — зробити лікування та відпочинок людей у нашому закладі максимально ефективними і комфортними.

Санаторій "Сосновий бір" спеціалізується на лікуванні багатьох захворювань, однак пріоритетним напрямком обрали боротьбу із захворюваннями опорно-рухового апарату, позаяк в останні роки в державі спостерігається буквально епідемія захворювань хребта і суглобів. У санаторії багато років успішно функціонує спеціальне відділення, де комплексно лікують деформуючі артрози та остеохондрози. Для боротьби з кістковими недугами застосовуються як основні принципи лікування: ванни, грязеві обгортання, ручний та підводний масаж, електропроцедури, пневмопресинг, лікувальна фізкультура, заняття в басейні, так і авторські методики раціоналізатора В’ячеслава Мартинова і Московського інституту травматології та ортопедії. Це підводна тракція (витяжка) хребта у спеціалізованому басейні, тракція колінних та кульшових суглобів, а також кінезотерапія. З пацієнтами працюють кваліфіковані інструктори, які, застосовуючи вищезгадані методики, допомагають хворим розробляти суглоби, уражені артрозом та після оперативного втручання, а також працюють з хворими на остеохондроз, сколіоз, з тими, хто має протрузії, грижі. Люди здебільшого самостійно не займаються профілактикою, тож "Сосновий бір" часто стає для них єдиним порятунком. Пересвідчившись на власні очі як пацієнти буквально ніжаться в теплій воді басейну, відчуваючи неабияке полегшення, прямую до відкритого в серпні минулого року лікувально-спортивного залу, заняття в якому багатьох відвідувачів буквально поставили на ноги.

Новий зал ЛФК оснащено багатофункціональними тренажерами відомого професора, доктора медичних наук Сергія Бубновського, який розробив систему лікування захворювань хребта, суглобів і серця, основою якої є метод кінезотерапії (від грецького kinesis – рух + therapia – лікування) — лікування рухом.

–  Тренажери призначені для розробки хребта, суглобів, глибоких м’язів і розраховані на людей будь-якого рівня фізичної підготовки. — пояснює спортивний інструктор Володимир Кривонос. – Вправи підбираються інструктором строго для кожного пацієнта з урахуванням його вікових і фізіологічних особливостей та супутніх захворювань. У результаті посилюється кровообіг, зростають рухові можливості, поліпшується якість життя.

— Зазвичай термін путівки становить 12 днів. Як вам вдається за такий короткий період допомогти людям суттєво покращити стан?

— Раніше курс санаторно-курортного лікування становив 56 або 48 днів. За такий період можна добитись стійких позитивних результатів. Зараз люди частіше приїздять на 12 днів, але ми все одно намагаємось, щоб розроблена нами індивідуальна програма реабілітації дала позитивну динаміку. Тут вирішальну роль відіграє бажання, сила волі та наполегливість пацієнта. Ті, хто добились результату, кожну вільну хвилину приділяли заняттям і займались по півгодини, годину, дві. Разом із тим ми застерігаємо своїх пацієнтів: санаторій не стане панацеєю від усіх недуг, якщо людина не продовжуватиме працювати за нашими рекомендаціями і вдома.

— Що є для вас пріоритетним під час проведення занять на тренажерах?

— Надто важливо при призначенні вправ вибрати правильне навантаження. Спочатку треба підготувати людину: залежно від патології та стану призначити ручний масаж, підводний душ-масаж або ж підводну витяжку, гімнастику, дошку Євмінова. Якщо є покращення, тоді в стадії ремісії пробувати з невеликим навантаженням потренуватись на тренажері. Така схема буде правильною, але, повторюю, головне — індивідуальний підхід в кожному окремому випадку.

Мені стало відомо, що серед пацієнтів Володимира Григоровича (?) є лікар, тому вельми цікаво було почути саме його думку з приводу лікування, заняття на тренажерах та відпочинку в санаторії.

— Приїхавши в "Сосновий бір" людина починає якісно нове життя. — ділиться враженнями головний лікар однієї з лікарень м. Ромни Сумської області Володимир Кульбачний. — Головне, що санаторій знаходиться в екологічно чистій зоні, тому впродовж  доби відбувається пасивне оздоровлення організму, адже ми дихаємо фітонцидами соснового лісу, що позитивно впливає на діяльність усіх систем організму, підвищує його імунітет. До того ж, Полтавська область зручно розташована в центрі між Сумською, Харківською та Черкаською областями. Вони знаходяться в одній кліматичній зоні, що убезпечує від сюрпризів акліматизації та шлункових розладів внаслідок вживання другої за мінеральним складом води, як це нерідко трапляється у більш віддалених санаторіях.

— Які ваші враження від лікувально-діагностичної бази санаторію?

— Дуже приємно те, що використовується сучасна апаратура, спектр процедур просто вражає, застосовуються методики лікування та оздоровлення як традиційної так і нетрадиційної медицини. Поліклінічне відділення, де знаходиться прийом усіх лікарів, а також кабінети фізіо- та електропроцедур, зручно розташовані недалеко від спальних корпусів. У цьому ж відділенні тільки-но відкрито нову сольову кімнату, оснащену за новітніми технологіями, працює і кабінет масажу, спеціалісти якого професійно та якісно виконують свою роботу. Чудова грязелікарня, де зроблено сучасний ремонт і допомога надається на високому рівні. Відчувається, що все продумано до дрібниць і зроблено з любов’ю та турботою про відпочиваючих.

— Володимире Петровичу, Ви вже відчули покращення стану?

— Так, навіть за тиждень перебування є позитивні зміни. Та проблема з опорно-руховим апаратом, з якою я приїхав, перестала турбувати.

— Які з призначених процедур приймали?

— Ванни, ручний масаж, підводний душ-масаж, грязелікування, відвідував лікувальний басейн з підводною витяжкою, заняття на тренажерах. Обов’язково хочу підкреслити прекрасну роботу інструкторів, це справжні професіонали, кваліфіковані, ввічливі, терплячі. Я лікувався і відпочивав і в Трускавці, і в Хмельнику, є можливість порівняти: тут ставлення медперсоналу до пацієнтів мене просто вражає на кожному кроці. Пунктуальні, доброзичливі, можна усім без винятку ставити 5+++ ! Введено комп’ютерну розкладку отримання процедур, тому чітко дотримується порядок  їх надання. Це доволі зручно та економить час.

— А великий басейн в культурно-спортивному комплексі відвідуєте?

— А як же! Цей красень з аквамасажерами, водопадом, гейзерами та комп’ютеризованою швейцарською системою очистки води вартий окремої розмови. Взагалі після 14-ої години, коли прийнято більшість процедур, час протікає повільніше, можна відпочити, прогулятися мальовничими алеями, а можна завітати до спортивно-оздоровчого комплексу, де до ваших послуг, крім басейну, тенісні столи, сауна з міні-басейном, більярдна з баром, нарди, шахи і шашки, велосипеди, симпатичне кафе, танцпол із живою музикою, дискотека, тренажерні зали окремо для чоловіків і для жінок, бадмінтон та спортивний зал, де є знаряддя для занять улюбленими видами спорту. Часто проводяться цікаві заходи, у кіно-концертному залі, обладнаному сучасною апаратурою, виступають творчі колективи. На території працює магазин, вечірнє кафе. На мій погляд, відпочинок організовано до смаку найвибагливіших відпочивальників.

— Ні для кого не секрет, що запорука здоров’я — це правильне харчування. Яка ваша думка про роботу їдальні?

— Знаю, що більшість продуктів екологічно чисті, вирощені без хімічних засобів, їх керівництво закуповує у місцевого населення. Меню збалансоване і різноманітне, страви дуже смачні, їх можна замовляти заздалегідь, в тому числі й дієтичні. Офіціанти доброзичливі, охайні, вбрані у вишиванки. Це створює затишну, домашню атмосферу. На мою думку, в перспективі можна розділити їдальню на VIP-зал (ресторанного типу) і загальний.

— Володимире Петровичу, що Ви, як лікар, порекомендуєте потенційним відпочиваючим?

— Скажу прямо: не треба десь щось шукати, а треба замовити путівку і приїхати в "Сосновий бір", де на сьогоднішній день ціни одні з найнижчих в Україні, а якість лікування та послуг — найвища! Важливо, що санаторій розрахований на лікування та відпочинок з дітьми різного віку. У наш час проблеми з незбалансованим харчуванням, низькою якістю харчових продуктів, забрудненістю водойм, незадовільним станом екології, вживанням БАДів та шкідливі звички викликають багато захворювань, практично кожен другий страждає на болі в хребті, на грижі та протрузії. Люди отримують лікування, а для реабілітації шукають санаторії певного спрямування. Враховуючи багатовекторний профіль оздоровниці, я б рекомендував лікування та відпочинок саме в санаторії "Сосновий бір".

— Що б ви побажали санаторію?

— Розвиватись, відкривати нові відділення, вдосконалювати лікарняну базу, будувати нові корпуси. У санаторії все працює, як годинник, дякуючи  унікальній людині, вдумливому керівникові, досвідченому організатору головному лікарю закладу Миколі Олександровичу Беспалому, який всі свої сили та досвід вкладає в розбудову санаторію, аби люди були задоволені. Тож, бажаю йому і всьому колективу доброго здоров’я і надійних інвесторів.

Адреса санаторію: Полтавська область, Зіньківський район, с. Власівка, тел. (05353) 2-40-41, 9-24-17, моб. 067 234 84 87, 0-800-509-566 (дзвінки по Україні безкоштовні). Дістатися до санаторію можна автобусами Київ — Зіньків, Полтава — Зіньків, Суми — Зіньків, Харків — Зіньків. Від автобусної станції м. Зінькова до санаторію "Сосновий бір" можна доїхати санаторним автобусом, маршрутним та приватним таксі.

Тетяна Чумакова

R

2
Комментариев
0
Просмотров
15008
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.