«МХП – Урожайна країна» – 11 років успіху в аграрному секторі!

Урожайна країна, ТОВ
17 ноября 2021 в 11:37
Спецпроєкт до Дня працівників сільського господарства
Катерина Грицюк

Щорічно в третю неділю листопада відзначається День працівників сільського господарства України. Тому напередодні свята ми поспілкувалися з директором ТОВ «МХП – Урожайна країна» Олександром Суходольським і більше дізналися про сільськогосподарське підприємство та його діяльність.

- Олександре, розкажіть, будь ласка, про ваше підприємство та його структуру, коли воно було створено.

- «Урожайна країна» розпочала свою виробничу діяльність у 2010 році. Це рослинницьке підприємство, що входить до складу агрохолдингу МХП. Виробничі потужності складаються з 3-х підрозділів: ВП Пустовійтівка, ВП Хоминці, ВП Суми та Глинського зерноочисного комплексу. Філія товариства  – «МХП – Андріяшівський елеватор».

- Яку площу земель обробляєте та на території яких громад?

- Підприємство обробляє близько 32 000 га земель на території Сумського та Роменського районів Сумської області. Основні культури, з якими працюємо: соняшник,  кукурудза, пшениця озима та соя.



- Скільки податків сплачено «Урожайною країною» в бюджети громад, де підприємство провадить свою діяльність?

- Підприємство є сумлінним платником податків, з року в рік поповнюючи бюджети підопічних населених пунктів мільйонами гривень.

Так, за підсумками 2020 року «МХП – Урожайна країна» спільно з філією «МХП – Андріяшівський елеватор» сплачено понад 75 млн грн податків.
За 9 місяців 2021 року надходження до бюджетів різних рівнів становлять 73,3 млн грн. У деяких громадах внески за цей період є надзвичайно потужними. Зокрема: Роменська міська територіальна громада – 13,6 млн грн; Андріяшівська сільська територіальна громада Роменського району – 7,6 млн грн; Річківська сільська територіальна громада Сумського району – 6,4 млн грн; Хмелівська сільська територіальна громада Роменського району – 4,6 млн грн.

- Розкажіть про працівників підприємства.

- Сьогодні на підприємстві працює близько 300 осіб, значна кількість з яких це механізатори та трактористи-машиністи сільськогосподарського виробництва. Це висококваліфіковані, професійні працівники, з бажанням навчатися, вдосконалюватися та змінюватися. Товариство, як і агрохолдинг МХП в цілому, турбується про те, щоб мешканці сіл та маленьких містечок не тікали за кордон у пошуках кращого життя, а працювали та жили у своїх населених пунктах, маючи гідний заробіток та відчуття захищеності. Тож «Урожайна країна» забезпечує усі необхідні умови для своїх працівників. Підприємство надає співробітникам відповідну спецформу. Кілька років поспіль діє пільгове харчування. При захворюванні працівника, лікування якого потребує значних коштів, надається матеріальна допомога. Отримують одноразову допомогу при народженні дитини, першому одруженні, смерті рідних по крові чи шлюбу. Фінансова підтримка працівників передбачається і при захворюванні на COVID-19.

Щороку на підприємстві визначають кращих працівників, яких представляють на Дошку пошани. Протягом року вони отримують преміювання. Також для співробітників проводиться велика кількість різноманітних заходів, свят, конкурсів, флешмобів та спортивних змагань. Метою цих активностей є згуртованість колективу, відчуття командного духу та єдиного цілого з колегами з інших підприємств МХП, що знаходяться в різних куточках країни.

- А які переваги та можливості мають пайовики ТОВ «МХП – ­Урожайна країна»?

- Пріоритетом для «МХП – ­Урожайна країна» є прозорі та довірливі партнерські відносини з орендодавцями, чесне виконання всіх зобов’язань перед пайовиками, турбота про добробут громад, де підприємство провадить свою діяльність. Нині в «Урожайній країні» понад 7,5 тис. пайовиків, які довірили нам свої землі. Вони вчасно отримують гідну орендну плату та мають чимало переваг і можливостей, адже спільно з Фондом «МХП – Громаді» підприємство реалізовує численні адресні та загальні програми, соціальні проєкти та акції.



Орендодавцю, який отримав пай у спадок, надається фінансова допомога для переоформлення документів. Чудова програма «Лелека» діє для молодих батьків. При народженні дитини пайовики МХП отримують подарунок у грошовому еквіваленті. Фінансову підтримку пайовики підприємства отримують у разі тяжкої хвороби. Якщо орендодавець помер, то його сім’я також отримує кошти в сумі 3000 грн.
Спільно з Фондом «МХП – Громаді» другий рік поспіль діє проєкт «Посій насіння з МХП», у рамках якого кожен пайовик ­безоплатно отримує якісне насіння найпоширеніших культур. Другим етапом цього проєкту є акція «Збережемо урожай з МХП», під час якої проводиться видача кришок для консервації. Громади, де провадить свою діяльність «Урожайна країна», беруть участь у проєкті «Зелена планета з МХП», отримуючи саджанці дерев для озеленення територій.

Щорічно ветерани, які є пайо­виками підприємства, отримують продуктові кошики з нагоди Дня пам’яті та примирення й річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Щирі вітання та продуктові набори від підприємства одержують пайовики поважного віку в Міжнародний день людей похилого віку та Дня ветерана.

У 2021 році підприємство започаткувало нову традицію – вітання пайовиків категорії 90+ з днем народження. Крім того, подарунки отримують пайовики з нагоди різноманітних свят, як от новорічно-різдвяні свята, День матері, 8 Березня, День сім’ї тощо.

Ваші побажання та привітання  з нагоди Дня працівників сільського господарства.

У день професійного свята висловлюю шану і подяку своїм колегам та працівникам «МХП – Урожайна країна», які з року в рік забезпечують стабільне зростання агропромислового комплексу Сумського регіону. Бажаю їм прихильної долі, вагомих здобутків, оптимізму, невичерпної енергії та професійної удачі. Зичу їм та їхнім родинам міцного здоров’я, щастя, злагоди та наснаги на нові звершення.


Вул. Сумська, 5Е, м. Ромни, Сумська обл., +38 (0542) 702 220
Більше про діяльність «МХП – Урожайна країна» читайте на сторінці підприємства в соціальній мережі Фейсбук
https://www.facebook.com/urozhaynakrainaMHP
https://cutt.ly/bjBX472


ІД

1
Комментариев
0
Просмотров
337
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.