Благодійний фонд «МХП-Громаді» надасть 100 грантів на реалізацію соціальних проєктів місцевих громад

Урожайна країна, ТОВ
02 марта 2021 в 15:08
100 грантів на загальну суму 5 мільйонів гривень надасть Благодійний фонд «МХП-Громаді» на реалізацію різноманітних соціальних проєктів у 14 областях України. У такий спосіб на місцях буде розв’язано низку локальних проблем громад, зокрема в галузі освіти, спорту, громадського здоров’я, екології та енергоефективності. На реалізацію кожного з проєктів Фонд виділить до 50 тисяч гривень.

Гранти будуть надані у межах всеукраїнського конкурсу «Час діяти, Україно!». Він є складовою частиною п’ятирічного соціального проєкту «Час діяти», що реалізовується Благодійним фондом «МХП-Громаді» за фінансової підтримки агроіндустріального холдингу МХП.

Учасниками конкурсу можуть бути органи місцевого самоврядування, громадські організації, благодійні фонди, дитячі та молодіжні громадські організації, а також їхні коаліції, мережі та об’єднання, ініціативні групи громадян у партнерстві з органами місцевого самоврядування чи громадськими організаціями.

Взяти участь у конкурсі можуть і громади Сумської області, зокрема ті, що знаходяться в регіоні присутності ТОВ «МХП-Урожайна країна». 

— Ми прагнемо, щоб наші громади були активними  у вирішенні локальних проблем, — розповідає директорка Благодійного фонду «МХП-Громаді» Тетяна Волочай. Ключем до цього є побудова партнерських відносин між громадами, владою та бізнесом, якій ми усіляко сприяємо. Саме тому однією з основних  умов участі у конкурсі «Час діяти, Україно!» є співфінансування проєктних заявок та залучення партнерів. У той же час ми хочемо навчити активних членів громад самостійно шукати донорів для реалізації їхніх ініціатив. Для цього у межах конкурсу кожен бажаючий зможе взяти участь у спеціальних тренінгах, на яких у доступній формі ми розповімо, як перетворити ідею на проєкт, залучити людей до його реалізації, як писати грантові заявки та багато іншого.

Конкурс мікрогрантів «Час діяти, Україно!» у всеукраїнському форматі проводиться  вже вдруге. Так, торік було обрано 57 кращих ініціатив, на реалізацію кожної з яких грантери отримали до 50 тис. грн. Цього ж року фонд має намір збільшити кількість підтриманих проєктів майже вдвічі.
Слід зазначити, що по Сумській області минулого року грант на реалізацію проєктів отримали 2 учасники. Зараз ці проєкти знаходяться на фінішній стадії реалізації. Зокрема, це такі проєкти: «Створення зони відпочинку «Space for friends» для учнів Нижньосироватської загальноосвітньої школи ім. Б. Грінченка» та «Створення нового освітнього простору «Зернятко громади» Нижньосироватського дошкільного навчального закладу (ясла-садок) «Золотий ключик».
— Минулорічний конкурс дав позитивні результати. І це не лише про проєкти, що вже працюють і несуть корить людям. Побачивши і відчувши результати їх реалізації на дотик, люди повірили в свої сили та спроможність впливати на життя своїх громад. Тому цього року ми очікуємо на істотне збільшення конкурсних заявок й готові підтримати вже 100 проєктів, — поділилась Тетяна Волочай.

Пріоритетними напрямками соціальних ініціатив БФ «МХП-Громаді» визначив:

- розвиток людського соціального капіталу — підтримка людей похилого віку, покращення освіти, підтримка та розвиток молоді, розвиток спорту та культури;
- розвиток спроможності громад — проведення конкурсів мікрогрантів для розвитку громадського суспільства, розвиток інфраструктури, розвиток малого та мікропідприємництва на селі, діджиталізація громад;
- громадське здоров’я — надання допомоги медичним закладам, оздоровлення населення, виїзна медицина (профілактика), формування здорового способу життя у сільського населення, збереження ментального здоров’я;
- екологія і енергоефективність — збереження природніх ресурсів, поводження з твердими побутовими відходами, екологічна грамотність населення.

Онлайн-реєстрація на участь у конкурсі «Час діяти, Україно!» уже розпочалася й триватиме до 15 березня. Переможців оголосять наприкінці травня. Детальніше про проєкт можна ознайомитися на сайті агрохолдингу МХП в розділі «Новини КСВ».

Долучайтеся! Разом робимо важливе!

https://cutt.ly/bjBX472

https://www.facebook.com/urozhaynakrainaMHP

ІД

1
Комментариев
0
Просмотров
385
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.