«Урожайна країна» Групи МХП - успішне та соціально відповідальне підприємство!

Урожайна країна, ТОВ
10 ноября 2020 в 16:25
Щорічно в третю неділю листопада відзначається День працівників сільського господарства України. Тому зовсім не випадково напередодні свята ми поспілкувалися з виконавчим директором рослинницького підприємства «Урожайна країна» Олександром Суходольським
Олександре, розкажіть, будь ласка, про своє під­п­риєм­ство та його структуру.

- ТОВ «Урожайна країна» створено у 2010 році як рослинницьке підприємство у складі агрохолдингу МХП. Товариство впродовж вже 10 років здійснює свою діяльність на території Сумської області та займається вирощуванням сільськогосподарських культур на орендованих у населення землях. В обро­бітку підприємства знаходяться поля, розташовані на території Роменського, Сумського, Липоводолинського, Недригайлівського, Білопільського та Буринського районів Сумщини.  Господарство має у своєму складі 3 рослинницьких підрозділи – це Пустовійтівське, Хоминцівське та Сумське, і Глинський зерноочисний комплекс. Нині на підприємстві працює 298 працівників, значна кількість з яких це механізатори та трактористи-машиністи сільсько­господарського напряму. Земельний банк складає близько 32 тис. га. Товариство вирощує такі культури, як кукурудза, пшениця озима, соняшник, соняшник високоолеїновий та соя.



А як щодо парку сільсько­­господарської техніки?
- Щороку ми намагаємося оновлювати техніку, адже основні переваги нової технікИ - це висока потужність, ефективність та продуктивність. Крім того, ми розуміємо, що в епоху цифровізації та диджиталізації робота водія чи механізатора комбайну є повністю автоматизованою, а техніка займає дедалі помітніші позиції у сільському господарстві. Так і на нашому підприємстві. Автономний трактор рухається за допомогою системи автоматичного водіння, що забезпечує точну навігацію. Усі завдання надходять із портативного комп’ютера. А оператор просто має вибрати перелік операцій та ділянку для обробітку, після чого дати команду машині. У результаті оновлення техніки покращуються умови роботи працівників, що для нас є важливим фактором. Нині товариство має у своєму розпорядженні сучасну високотехнологічну техніку, що налічує загалом 31 одиницю. Серед них 6 комбайнів та 25 тракторів. Вся технологічна база завчасно готується до виконання польових робіт. Більше того, на території Пустовійтівського відділення працює своя сервісна бригада у складі двох осіб, що займається ремонтом та обслуговуванням техніки. А це дозволяє оперативно відстежувати всі пошкодження та розпочинати сезон вчасно.

Які інноваційні методи та технології застосовує підприєм­ство у своїй роботі?
- Ми розуміємо, що технології не стоять на місці, тому першочергове завдання усіх спеціалістів підприємства - це пошук та впровадження інноваційних методів і підходів, які дадуть змогу отримувати вищі врожаї, використовуючи при цьому менше ресурсів. Зокрема, це роздільне внесення азоту та диференційоване дрібне внесення добрив і насіння. Крім того, важливим досвідом на підприємстві стало впровадження технологій точного землеробства. Зараз поле не розглядається як єдиний масив - це скоріше сукупність неоднорідностей, які мають різний потенціал та потребують відповідно різного режиму догляду за посівами: підживлення та внесення мінеральних добрив. Саме такий підхід дозволяє найбільш раціонально використовувати посівний матеріал, засоби захисту рослин та інші ресурси, що становлять вагому частину затрат на виробництві. Також в МХП розробили технологію перероблювання лушпиння на паливні брикети і тепер ця інновація служить зниженню споживання енергоносіїв холдингом та підвищує його ефективність.



Як відомо, ТОВ «Урожайна країна» сприяє реалізації різноманітних соціальних проєктів на території всієї Сумської області. Які проєкти було втілено за 9 місяців 2020 року?
- Наше підприємство є не тільки ефективним та бізнес орнієнтованим, але й соціально активним господарством та надійним партнером громад тих регіонів, де ми орендуємо землі. І тільки за 9 місяців поточного року спільно з Благодійним фондом «МХП - Громаді» було реалізовано десятки соціальних проєктів, на загальну суму 2,6 млн грн.
На постійній основі діє програма «Лелека», що передбачає допомогу пайовикам при народженні дитини, адресна допомога на лікування тяжкохворого та поховання. Щорічно до 1 вересня першокласники отримують рюкзаки з необхідним канцелярським приладдям. Вихованцям навчальних закладів у регіоні присутності підприємства вручаються подаруночки  з нагоди новорічних та різдвяних свят. Значні кошти виділяються на культурний розвиток, зокрема на проведення концертів, днів села, різноманітних розважальних, масових та дитячих заходів. Особлива увага приділяється ветеранам, адже щороку їм надаються продуктові кошики. Частково по селах проводиться підсипання та грейдерування доріг, обкошування бордюр, очищення від снігу та вивезення сміття. Цьогоріч запроваджено нові проєкти «Посій насіння з МХП» та «Збережемо урожай разом з МХП», у ході яких пайовикам надавалося високоякісне насіння овочевих культур та кришки для консервації. Слід зазначити, що орендодавці для компанії є найважливішими партнерами, тому турбота про них незмінна і завжди в пріоритеті. Також «Урожайна країна» разом з Фондом активно підтримує важливі для громади проєкти на умовах співфінансування з органами місцевого самоврядування та іншими інвесторами з розвитку фізкультури та спорту, ремонту шкіл та дитячих садків, доріг, водопроводів, вуличного освітлення та покращення інфраструктури сільської місцевості.

А як Ви заохочуєте праців­ників підприємства? Які програми чи соціальні проєкти діють для них?
- Працівники відділень мають безкоштовне триразове харчування. Крім цього, матеріальна допомога надається при захворюванні працівника, при народженні дитини, першому одруженні, смерті рідних по крові чи шлюбу. Значні кошти виділяються на оздоровлення працівників. Ну і звичайно, це стабільна заробітна плата. Середня заробітна палата по підприємству у 2019 році становила 18,2 тис. грн. До речі, зараз на товаристві проходять виробничу практику студенти Сумського національного аграрного університету. З можливістю подальшого працевлаштування стажуються молоді спеціалісти за напрямом «агрономія». Можливо, їх першим робочим місцем стане підприємство «Урожайна країна», яке спільно з агрохолдингом МХП створює нові робочі місця, надає безпечні й сприятливі умови праці, піклується про підвищення рівня їх професіоналізму, а також активно розвиває корпоративну культуру.

Ваші побажання та привітан­ня  з нагоди Дня працівників сільського господарства.
- У день професійного свята висловлюю шану і подяку своїм колегам та працівникам «Урожайної країни», які з року в рік забезпечують стабільне зростання агропромислового комплексу нашого регіону. Це справжні трудівники та дбайливі господарі, які не знають втоми, а сільське господарство стало для них головною справою життя. Бажаю їм прихильної долі, вагомих здобутків, оптимізму, невичерпної енергії та професійної удачі. Зичу їм та їхнім родинам міцного здоров’я, щастя, злагоди та наснаги на нові звершення.

А громадам, з якими ми співпрацюємо, хотілося б висловити вдячність за співпрацю. Підприємство з кожним роком збільшує масштаби фінансування громад, і допомога сільським територіям є одним з найважливіших напрямів соціальних ініціатив холдингу. Багато проєктів уже реалізовано, ще більше заплановано. Тож сподіваюся, що співпраця громади Сумської області з «Урожайною країною» та БФ «МХП - Громаді» продовжиться й надалі заради розвитку регіону та процвітання нашої Батьківщини.

ТОВ "Урожайна країна" МХП
Сумська обл., м. Ромни, вул. Сумська, 5Е
+38 (0542) 702 220
Сайт: https://www.mhp.com.ua/
ФБ: https://www.facebook.com/urozhaynakrainaMHP/

ІД




0
Комментариев
0
Просмотров
1071
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.