Студенти СНАУ на екскурсії в "Урожайній країні"

Урожайна країна, ТОВ
16 мая 2016 в 19:32
27–28 квітня в ТОВ "Урожайна країна" проходили ознайомчі екскурсії для студентів старших курсів Сумського національного аграрного університету. Загалом підприємство відвідали близько 40 чоловік.

На екскурсію приїхали майбутні агрономи та інженери. Головні спеціалісти підприємства продемонстрували техніку, показали та розповіли про системи точного землеробства. Особливу зацікавленість у відвідувачів викликав безпілотний літальний апарат DJI Phantom 3 Professional. На підприємстві триває посівна, студенти побували на полях, бажаючі мали можливість не лише оглянути техніку, а і покерувати та випробувати її в роботі. Фахівці товариства під час екскурсії задавали студентам питання з області агрономії та інженерії, одразу перевіряючи рівень їхніх знань. Адже теорію необхідно знати, а досвід прийде з практикою.

Роман Батюк, стажер-інженер Іваницького підрозділу ТОВ "Урожайна країна", розповів студентам про життя та роботу на підприємстві: "Я потрапив на підприємство дуже просто. Взяв номер телефону в деканаті, мені призначили співбесіду і по завершенню запропонували пройти практику на одному з підрозділів товариства. Тут приймають наче в родині: надають житло, повноцінне триразове харчування. Ще одна важлива перевага для вчорашнього студента – досвід не обов'язковий. Якщо на інших підприємствах не дозволяють нічого торкатися, то в "Урожайній країні" навпаки скеровують, підказують, навчають і заохочують до роботи – вони надають безцінний досвід. На підприємстві ми працюємо за новітніми технологіями, про які в університеті ми лише читали в підручниках. Після такої практики ми дійсно стаємо професіоналами. А ще якщо проходження практики успішне, є можливість залишитись тут працювати".

Масик Ігор, заступник декана факультету агротехнологій та природокористування СНАУ: "Вже декілька років, як в наш університет прийшли агрохолдинги з пропозиціями проходження виробничої практики. Це великий плюс і для студентів, і для університету. ПАТ "Миронівський хлібопродукт" бере на практику студентів без досвіду роботи та пропонує офіційне працевлаштування. Стажер проходить повний цикл польових робіт, і після випуску з університету він знає не лише теорію, а й практику. У дрібних господарств немає такої техніки, новітніх технологій, наприклад, як точнее землеробство, про яке ми знаємо вже давно, а бачимо в дії лише зараз в "Урожайнії країні". Тому університет і студенти зацікавлені в проходження практики саме тут. Ми дуже раді співпраці з цим товариством".

Думанчук Михайло Юрійович, старший викладач кафедри техсервісу: "Співпраця з товариством "Урожайна країна" нам, безсумнівно, необхідна. У нас дуже гарні враження і позитивний досвід сумісної роботи. Хотілося б на майбутнє, щоб ця співпраця лише розвивалася. Бо студенти мають можливість працювати з новою технікою – в університеті вся технічна база стара.

Бажано, щоб технологи товариства давали нам рекомендації, на чому більше акцентувати увагу в навчанні при підготовці майбутніх фахівців, які саме дисципліни вивчати глибше.

Часто у нас не співпадає графік навчання та польові роботи – тому необхідно продумати і це питання, як правильно організувати робочий та навчальний процес. Можливо, необхідна більш гнучка співпраця".

Головний інженер ТОВ "Урожайна країна" Мороз Валентин та агроном із захисту рослин Кошелев Дмитро дали студентам тести за напрямами навчання. Тим, хто написав тести найкраще, запропонували пройти практику на підприємстві.

ТОВ "Урожайна країна"
Сумська обл., м. Ромни, вул. Сумська, 5Е
+38 (05448) 5-77-16

www.ur-kraina.com.ua

R

3
Комментариев
0
Просмотров
1306
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.