Аграрна партія: з турботою про село та кожного українця

Сумська міська організація Аграрної партії України
06 декабря 2016 в 14:20
Незабаром вибори до територіальних громад — це впевнені кроки до децентралізації влади, створення потужних важелів впливу на місцях, формування нової свідомості і можливість покращити стан українського села. Аграрна партія має потужний склад своїх кандидатів до територіальних громад, її представники відстоюють інтереси селян і на найвищому рівні борються за права кожного українського аграрія.

Щоб обговорити проблеми селян, окреслити свої позиції щодо земельного законодавства та розповісти про боротьбу за права аграріїв, Аграрна партія в Сумах 29 листопада скликала Аграрний форум, учасників якого зустрічали запашним хлібом, ситним молоком та солодкими яблуками. Ароматним відкриттям стала виставка “Благословенна праця хлібороба. Хліб завжди був і є святим”, на якій були представлені понад 50 найменувань хлібобулочних виробів пекарів з Роменського, Лебединського, Білопільського, Липоводолинського, Сумського, Краснопільського, Недригайлівського районів та міста Суми. “Це українці навчили світ випікати хліб. Для нас хліб не просто продукт харчування, це - сакральна річ", - говорив на відкритті виставки голова Аграрної партії України Віталій СКОЦИК. Далі вже обговорювали серйозні, ба навіть болючі речі для аграріїв.

Напередодні важливих реформ голова Аграрної партії відвідав громади Сумщини, мав нагоду спілкуватися з аграріями. “Сумщина — це великий край, через те ця область є неоднорідною. Сумська область має багато відкритих питань: аграрне виробництво з початку року впало на 6 %, промислове на - 10, населення області зменшилось майже на 8 тис. людей, а це 23 середньостатистичних українських села. Перші місцеві вибори до новостворених громад мають відбуватися на основі закону про добровільні об'єднання громад. А тут, на Сумщині, особливо в північних районах, ми чітко бачимо адміністративний тиск, вплив тих людей, які керували цією частиною області протягом багатьох років. Тому дуже приємно, що люди почали розуміти - держава починається не з Президента, не з прем'єр-міністра, а з власної громади, якою б бідною вона на сьогоднішній день не була. Дуже  приємно, що в тих громадах, де ми були, є люди, що йдуть кандидатами у депутати від Аграрної партії, об'єднуються між собою, дбаючи про те, що буде у майбутньому. Це дуже хороший позитивний момент, який прийшов на Сумщину частково на минулорічних виборах. Це надзвичайно важливо. Я надіюся і вірю, що ми отримаємо якісно інший склад громад на Сумщині”, - зазначив лідер аграріїв Віталій Скоцик.

Сьогодні Аграрна партія продовжує активну боротьбу за інтереси аграріїв. Хоча вона не представлена у Верховній Раді, та вже має серозні досягнення у напрямку створення потрібних законів для розвитку аграрного бізнесу, захисту села і головного багатства українців — землі. Ми маємо мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення. “Ми входимо у наступний рік і не знаємо, якою буде податкова система, ми не маємо моделі новоствореної громади, ми не бачимо, як новостворена громада буде вписана у податкову систему нашої держави. Яким чином буде фінансуватися сільська медицина, освіта чи культура? Єдиним шляхом виживання буде згуртування громади навколо села, містечка, тої території, де вони живуть. Завдання партії у загальнонаціональному масштабі - забезпечити три основні речі для новостворених громад. Перше — у них має бути справді повноцінна влада. Друге — всі ресурси, які знаходяться на території громади, мають бути у розрядженні громади. Тому для нас є важливим завдання допровести законопроект, який повертає право розпоряджатися громаді землями сільськогосподарського призначення за територією населеного пункту, але в межах території громади. Це дасть можливість допаювати землю і дати можливість людям соціальної сфери села отримати пай. Це дасть можливість молодим людям, які хочуть займатися сільським господарством, отримати землю і почати свою справу. І це є архіважливим саме для Сумської області, де концентрація агрохолдингів є найвища в Україні. І трете — податкова система наступного року має гарантувати наявність ресурсів для того, щоб громада могла ефективно управляти всім своїм господарством”, - пояснює Віталій Скоцик.

Грудневі вибори до територіальних громад проходитимуть 11-18 грудня у 183 громадах  по всій території нашої країни. Аграрна партія має свої структури у 164, а це більше 90%. Після успіху на останніх місцевих виборах Аграрна партія розраховує на перемогу, адже її представники на місцях — то лідери громад, поважні, інтелігентні люди, що живуть на селі, боліють за його проблеми і готові боротися за інтереси кожного свого земляка.

R

7
Комментариев
0
Просмотров
1921
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.