У Роменській ЦРЛ відкрили оновлений рентгенологічний кабінет

ВС 16 июня 2022 в 16:41
У Ромнах відбулося відкриття оновленого рентгенологічного кабінету на базі  консультативної поліклініки КНП “Роменська центральна районна лікарня” У церемонії взяли участь очільник громади Олег СТОГНІЙ,  керуючий справами виконкому Наталія МОСКАЛЕНКО, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Василь МАРЮХА,  головний лікар Комунального некомерційного підприємства “Роменська центральна районна лікарня” Роменської міської ради Валентина ГУНЬКОВА.

Зустрівшись з медичним персоналом, Олег СТОГНІЙ, перш за все, подякував їм за роботу у такий нелегкий для країни час та привітав працівників охорони здоров’я з професійним святом, яке наближається. Міський голова наголосив, що відкриття оновленого рентгенологічного кабінету  сприятиме розмежуванню потоків хворих та здорових пацієнтів при звертанні за медичною допомогою до Комунального некомерційного підприємства “Роменська центральна районна лікарня” Роменської міської ради, а також значно поліпшить якість та доступність медичних послуг населенню Роменської та інших громад району.

Головний лікар, Валентина ГУНЬКОВА ознайомила присутніх з роботою нового кабінету. Зокрема, рентгенологічний кабінет оснащений сучасним рентгенологічним діагностичним стаціонарним  апаратом ECLYPSE (ECL009) на 2 робочих місця  вартістю – 3,5 млн. грн. 2,5 млн. грн. за рахунок субвенції з державного бюджету, яка спрямовувалась для забезпечення діагностичним  обладнанням закладів охорони здоров’я, які залучені до запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби СОVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 та боротьбою з її наслідками  та  1 млн. грн власних  коштів КНП “Роменська ЦРЛ” РМР. Крім того, на проведення ремонтних робіт кабінету витрачено близько 200 тис. грн. власних коштів лікарні. Кабінет забезпечений кадровим потенціалом, планується проведення понад 10 тис. досліджень на рік.

Роменська міська рада

48
Комментариев
0
Просмотров
1200
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.