У КП «Глухівська міська лікарня» оновлено відділення трансфузіології

ВС 23 августа 2022 в 09:13
Трансфузіологічне відділення у Глухові отримало нову апаратуру та меблі.Зокрема, закуплено:

▪️ рефрижераторну центрифугу для переробки крові (290 тис.грн)
▪️ запаювач трубок (140 тис.грн)
▪️ 2 столики інструментальні (9 тис.грн)
▪️ 2 крісла (133 тис.грн)
▪️  2 ваги-міксер (100 тис.грн)
▪️ кондиціонер (14 тис.грн)
▪️ 2 плазмоекстрактори (158 тис.грн).

За словами директора закладу Валентини Барахович, лікарня вперше вклала майже 900 тисяч гривень у покращення матеріальної бази відділення переливання крові, від якого багато в чому залежить стабільне надання допомоги пацієнтам.

«Свого часу ми зберегли відділення, і саме зараз, під час війни, відчули, наскільки правильним було це рішення. Уже у перші дні повномасштабного вторгнення  ми приймали важкопоранених і  лікували їх у режимі повної ізоляції громади. Мали різні проблеми, але компонентами крові були забезпечені. Взагалі це дуже перспективний напрямок, нам є куди рухатись», - говорить В. Барахович.

До речі,  маленький колектив відділення з 3 чоловік зекономив для міської лікарні з початку року більше пів мільйона гривень, бо заклад не купує кров на стороні.

Завідувач відділенням трансфузіології Микола Михайленко згадує, як 24 лютого глухівчани масово прийшли здавати кров для поранених. Під час активних бойових дій на Сумщині саме глухівське відділення забезпечило не тільки себе, а й виручало Шостку, Путивль, Кролевець.
І, хоч жоден з донорів не нарікав, що лягає на стару кушетку, все ж відсутність достойних умов була очевидна. Тепер сучасні крісла, кондиціонер, нова сантехніка і навіть ремонт у коридорі разом створюють комфорт. А сучасна апаратура дозволяє якісно обробляти і зберігати кров.

Зазвичай за рік у Глухові відбувається до 300 донацій. А в цьому році за 7 місяців – уже 321.

Глухівська міська рада

44
Комментариев
0
Просмотров
596
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.