У глухівській бібліотеці пройшов ветеранський шаховий турнір

ВС 15 июня 2022 в 12:26
12 червня  в читальній залі Глухівської публічної бібліотеки відбувся шаховий турнір, присвячений 15-річчю з дня заснування шахового клубу «Ветеран». Клуб розпочинав свою роботу при Глухівському міському територіальному центрі.

22 лютого 2017 року шаховий клуб  став складовою проекту «Шахи – гімнастика для розуму». Цей проект створений  в публічній бібліотеці з метою просування в Глухові масових і професійних шахів за допомогою ігор та літератури не тільки для ветеранів, а і для молоді та дітей.

Навіть у період війни такі заходи потрібно проводити: вони згуртовують людей, створюють атмосферу дружби і оптимізму.

Перед присутніми – ветеранами шахів – виступив почесний голова Глухівської міської федерації шахів, засновник і керівник клубу Андрій Андрійович Стегно. Він розповів про досягнення клубу і окремих членів клубу за період його існування,  вручив активним гравцям грамоти федерації шахів: Юрію Демченко, Борису Бражнику, Павлу Ющенку. Як самого креативного гравця відзначено Володимира Кузнєцова. Ветерани шахів з інтересом переглянули виставку літератури про шахи,  підготовлену зав.відділом обслуговування Ніною Шубніковою та на смарт-ТВ  слайди змагань різних періодів.

А за тим відбувся турнір, у якому взяли участь 14 шахістів. В результаті -перше місце посів найстарший учасник Андрій Стегно, набравши 6,5 очок із 7 можливих. На другому місці – Олександр Саволайнен (6 очок). А на третю сходинку потрапив Володимир Кузнєцов (5 очок). Переможець і призери були нагороджені грамотами Глухівської федерації шахів.

Високі результати - по 4,5 очки – показали Юрій Демченко та Володимир Журба.

Зібрано, відповідально та кваліфіковано провів суддівство КМС, суддя 1 категорії Олександр Кельбас.

Глухівська публічна бібліотека

48
Комментариев
0
Просмотров
1457
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.