На Сумщині суд конфіскував для музею ікону Миколая Чудотворця

ВС 29 сентября 2021 в 16:16
Житель Сумщини зберігав вдома дерев’яну ікону із зображенням Святого Миколая чудотворця, архієпископа Мир Лікійських, яка дісталася йому в спадок після смерті батька.

Переслідуючи корисливу мету, він вирішив перевезти ікону на територію Російської Федерації поза митним контролем і там продати. Він поклав ікону в пакет, який заховав у рюкзак із особистими речами.

Чоловік намагався пішки перетнути кордон в районі села Козаче Сумської області. Біля покажчика  «Увага Державний кордон України прохід заборонено» його зупинили співробітники СБУ, які виявили в рюкзаку ікону.

За висновком мистецтвознавчої експертизи, ця ікона належить до культурних цінностей, що має художнє, історичне та наукове значення.

При вивезенні закордон старовинних предметів потрібно отримувати дозвіл Державної служби контролю за переміщенням культурних цінностей.

Путивльський районний суд Сумської області затвердив угоду обвинуваченого із прокурором і призначив покарання — 6460 гривень штрафу. Ікону конфісковують і передають Сумському обласному краєзнавчому музею, повідомляє  «Судовий репортер».
48
Комментариев
0
Просмотров
1525
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.