На Сумщині поліцейські повідомили чоловіку про підозру в роботі на НВФ

ВС 23 мая 2022 в 14:19
Відділом розслідування злочинів загальнокримінальної спрямованості слідчого управління ГУНП в Сумській області під процесуальним керівництвом Сумської обласної прокуратури за оперативним супроводженням Управління Служби безпеки України повідомлено про підозру мешканцю міста Донецьк за участь у діяльності не передбаченого законами України воєнізованого формування.

У ході слідства встановлено, що громадянин України в період часу з 2014 до 2018 років брав участь у діяльності так званого «Міністерства внутрішніх справ Донецької Народної Республіки». А саме: обіймав посаду старшого інспектора по особливим дорученням відділу дільничних інспекторів поліції Донецької Народної Республіки та мав звання капітан.

Після звільнення чоловік проживав на території російської федерації, однак під час спроби перетнути державний кордон на Міждержавному прикордонному пункті пропуску в квітні 2022 року був викритий правоохоронними органами.

За цим фактом у поліції відкрите кримінальне провадження, передбачене ч. 1 ст. 260 Кримінального кодексу України «Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань». Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з конфіскацією майна або без такої. Триває досудове розслідування.

Поліція Сумської області

47
Комментариев
0
Просмотров
984
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.