У Липовій Долині батьки учнів оглянули шкільне бомбосховище

ВС 18 июля 2022 в 12:54
Батьки учнів Липоводолинської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів у супроводі директора школи Ірини ВОВК мали змогу оглянути протирадіаційне укриття, яке знаходиться у закладі освіти. Охочих було понад 50 батьків.

Ірина Іванівна розповіла про основні вимоги щодо обладнання цього укриття, аби до нього можна було евакуювати дітей під час повітряної тривоги в період освітнього процесу. Першочергово необхідно виготовити проєктно-технічну документацію, затвердити її та провести тендер на виконання ремонтних робіт. На це потрібні місяці й мільйони коштів з місцевого бюджету.

Також потрібно враховувати те, що укриття за проєктним планом зазначене як протирадіаційне. Це означає, що при прямому попаданні ракети вся будівля просто впаде. До того ж, під час будівництва допущено безліч помилок, які впливають на міцність стелі в укритті, і від вибуху великої потужності все може завалитися під вагою будівлі.

Директор навчального закладу запропонувала батькам змоделювати ситуацію евакуації та щонайшвидше зайти до укриття. Швидко зробити це навіть дорослим людям не вдалося.

Потрапивши до укриття, оглянувши його та перебуваючи в ньому протягом 15 хвилин, присутні одноголосно погодилися, що знаходитися діти в таких умовах не можуть: велика вологість, їдучий запах цвілі, над головами прокладені електромережа та каналізаційні труби, низька стеля (близько 180 см), ґрунтова підлога.

Тож нині найкращий та найбезпечніший варіант для дітей - це дистанційне навчання. До того ж, дирекцією та педагогами школи вживаються всі заходи для того, щоб навчання було якомога змістовнішим, цікавим та продуктивним. Також з 1 вересня буде запроваджено такий напрямок як дистанційні групи подовженого дня.

Липоводолинська громада

45
Комментариев
0
Просмотров
2297
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.